Thumbnail
Επιδείνωση του καιρού το επόμενο πενθήμερο

Η κακοκαιρία «Μίνωας» θα πλήξει την χώρα μας έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018. Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, ο Μίνωας θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 15/06 όποτε θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως το μεσημέρι σε όλα τα ηπειρωτικά και την Εύβοια, και προς το βράδυ και στην Κρήτη. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται το εκτιμώμενο ύψος υετού από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 14/06.

Το Σάββατο 16/06 και την Κυριακή 17/06 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στις ηπειρωτικές περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται το  εκτιμώμενο ύψος υετού από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 15/06 (αριστερά) και της Κυριακής 16/06 (δεξιά).

Τη Δευτέρα 18/06 και την Τρίτη 19/06 αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ, πρέπει όμως να σημειωθεί ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. Τέλος, η θερμοκρασία θα πέσει από την Πέμπτη 14/06 έως και το Σαββάτο 16/06, ενώ στη συνέχεια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Πέμπτης 14/06 (αριστερά) έως το απόγευμα του Σαββάτου 16/06 (δεξιά).

Πηγή: meteo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα