Thumbnail
Αντιμετωπίστηκαν τα μέτωπα

Μια ακόμα ολονύκτια μάχη κλήθηκαν να δώσουν οι πυροσβέστες, στην Εύβοια αυτήν τη φορά, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δάσος, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ συνολικά το 24ωρο που πέρασε, από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, αλλά η πυρκαγιά στην Εύβοια προβλημάτισε αρκετά τις πυροσβεστικές δυνάμεις και είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφυών- Μεσσαπίων, βόρεια της Χαλκίδας και ήταν κοντά στον οικισμό, αλλά την πρόλαβαν.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν μέχρι το πρωί να ανακόψουν την πορεία της, καθώς δεν φυσούσε ισχυρός άνεμος και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν τη στιγμή είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Μία ακόμα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χτες στις 19.00 στην παλαιά χωματερή Μάκρης Αλεξανδρούπολης, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, περιμετρικά οριοθετημένη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι περισσότερες δεν έχουν ενεργό μέτωπο και έχουν οριοθετηθεί, δίνονται ακόμα από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, (Αλειματά, Καραβάδο, Λουρδάτα- Σιμωτάτα), οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν με προσωπικό και μέσα, από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο.

Για τις πυρκαγιές αυτές έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια, από κλιμάκια υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία