Thumbnail
Μαίρη Μπότση

Ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε επίθεση εν ώρα μαθήματος στην ειδική σε θέματα τρομοκρατίας καθηγήτρια Μαίρη Μπόση, κατηγορώντας της ότι τις τελευταίες δεκαετίες «προσφέρει υπηρεσίες» στην ενίσχυση και θωράκιση του δόγματος «Νόμος και Τάξη» όπως εκφράζεται μέσω της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Η επίθεση  έγινε το πρωί, όταν περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην αίθουσα που έκανε μάθημα στους τριτοετείς φοιτητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών πανεπιστημίου Πειραιά η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, η «παρέμβαση» πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης «στους συντρόφους που διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες”. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί. Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπ. Παιδείας.

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογραμμίζεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kallianos-1280x720.png
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)
«Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ», είπε ο Γ. Καλλιάνος στον αέρα
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)