Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Επιστρέφουν στους ΟΤΑ οι δημοτικοί αστυνομικοί- Τι προβλέπεται για τις αιτήσεις


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αύγουστος, 2018 - 15:52 | Στην Κατηγορία:

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο 

Με «αναμμένες τις μηχανές» κινούνται δήμοι και υπ. Εσωτερικών, για την επιστροφή των Δημοτικών Αστυνομικών στους ΟΤΑ, με βάση την ψήφιση του «Κλεισθένη» από τη Βουλή.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο χθές (9/8/2018) στους δήμους, παρέχεται η δυνατότητα µετάταξης σε υπηρεσίες ∆ηµοτικής Αστυνοµίας των πρώην ∆ηµοτικών Αστυνοµικών που υπηρετούν σε Καταστήµατα Κράτησης, των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν.

Ειδικότερα προβλέπεται:

  • Υπάλληλοι που εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις, μπορούν -με αίτησή τους- να µετατάσσονται σε υπηρεσίες ∆ηµοτικής Αστυνοµίας των ∆ήµων, ως ειδικό ένστολο προσωπικό ∆ηµοτικής Αστυνοµίας 
  • Η αίτηση υποβάλλεται στον οικείο ∆ήµο και την οριστική απόφαση λαμβάνει το αρµόδιο για το διορισµό

Σημαντικά «σημεία» για τις μετατάξεις

Σημειώστε ότι, το ποσοστό κάλυψης των θέσεων, στον φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, κατά την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής των αιτήσεων, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

(1) Ο αιτών υπάλληλος πρέπει να µην είναι ο µοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός αν στο οργανόγραµµα του φορέα προβλέπεται µόνο µία θέση του εν λόγω κλάδου

(2) Το προσωπικό µετατάσσεται στο ∆ήµο, µε το βαθµό και το µισθολογικό κλιµάκιο που κατείχε πριν τη θέση του σε διαθεσιµότητα, συνυπολογιζόµενου του χρόνου υπηρεσίας του στα Καταστήµατα Κράτησης για βαθµολογική και µισθολογική εξέλιξη

(3) Οι μετατασσόµενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς

Δείτε την εγκύκλιο αναλυτικά ΕΔΩ

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ενημερωτικό για μετατάξεις, του Αιρετού του ΚΥΣΔΙΠ Γ. Ιακωβίδη

Θέματα που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΙΠ, στις 11/7/2018 ημέρα Τετάρτη και αφορούν Διοικητικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Κεντρικής Υπηρεσίας, των Περιφερειακών Υπηρεσιών, αποσπασμένων εκπαιδευτικών, υπαλλήλων εποπτευόμενων φορέων και  μετακλητών υπαλλήλων του Υπουργείου.

Περιφερειακές Υπηρεσίες

Μετατάξεις