Thumbnail
Επιχείρηση αποσυμφόρησης του καταυλισμού της Μόριας πραγματοποιείται, από χθες το βράδυ, με στόχο κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης να μη μένει σε σκηνή με τα απρόβλεπτα τραγικά αποτελέσματα.

Το περασμένο βράδυ μεταφέρθηκαν άλλοι 50 μετανάστες, κυρίως Αφρικανοί, στο αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Λέσβος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ 100 άτομα, κυρίως μέλη οικογενειών, μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ που λειτουργεί ο δήμος Λέσβου.

Η τελευταία μεταφορά προκάλεσε τις διαμαρτυρίες παραγόντων του δήμου Λέσβου, αφού έγινε μέσα στη νύχτα, με αποτέλεσμα, όπως λένε, να αναστατωθεί η ζωή στον δημοτικό καταυλισμό, ενώ χρειάστηκε η επιστράτευση του συνόλου των εργαζομένων εκεί, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι νέοι φιλοξενούμενοι. Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να μετεγκατασταθούν άμεσα, στον Καρά Τεπέ, συνολικά 300 άτομα μέλη ευάλωτων ομάδων και οικογενειών που σήμερα ζουν στη Μόρια.

Από τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Ανθή Καραγγελή που, από χθες το απόγευμα, είναι στη Μυτιλήνη, απευθύνεται έκκληση «στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να ενεργοποιηθεί άμεσα και να μεταφέρει από τη Μόρια όλους όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οικογένειες. Όλοι αυτοί μπορούν να μετεγκατασταθούν σήμερα κιόλας στον Καρά Τεπέ η σε ξενοδοχεία, ώστε σε κοντέινερ στη Μόρια να εγκατασταθούν άνδρες μόνοι που δεν γίνονται δεκτοί στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ή σε ξενοδοχεία. Πάντως, η κ. Καραγγελή, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, σημειώσε ότι χθες το βράδυ 350 άτομα, άνδρες στο σύνολο τους που έμεναν σε σκηνές, έμειναν σε κοντέινερ και οι σκηνές τους μαζεύτηκαν».

Επίσης, με ολονύκτιες εργασίες συνεργεία του Οργανισμού IRC προσπαθούν να δημιουργήσουν όλες αυτές τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να στηθούν κοντέινερ και η εικόνα στον καταυλισμό της Μόριας να αλλάξει ριζικά. Τέλος, σε ελαιώνα δίπλα στον καταυλισμό της Μόριας, που είχε ενοικιασθεί από τον δανέζικο Ερυθρό Σταυρό και δεν είχε αξιοποιηθεί άμεσα, θα τοποθετηθούν θερμαινόμενες σκηνές ώστε να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα η αποσυμφόρηση και η ανάπλαση του καταυλισμού της Μόριας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Τροποποιείται η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
xarokopeio.jpg
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά από την έναρξη, ώρα 10:00, μέχρι τη λήξη της, ώρα 14:00. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο