Thumbnail
Δίκη

Επεισόδια έγιναν έξω από το δικαστήριο Αιγίου όπου σήμερα δικαζόταν ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μετά από τη μήνυση που έχουν υποβάλει εναντίον του άτομα ύστερα από υβριστική ανάρτησή του εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ο όποιος φυγαδεύτηκε από το χώρο. Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 70 - 100 άτομα.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» και αναφερόταν στην ομοφυλοφιλία.

"Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!

_________Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!

_________Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου αναφέρονται τα εξής:

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα το εξής, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους: «Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν!

Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!»

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ορισμένοι άνθρωποι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Αμβρόσιου καταθέτοντας μήνυση για προτροπή σε βία και δημόσια υποκίνηση μίσους καθώς και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 15/3 στο δικαστικό μέγαρο του Αιγίου.

Στην εποχή της απογείωσης της επίθεσης του κράτους και των αφεντικών, οι βασικοί πυλώνες συγκρότησης του κόσμου της εξουσίας επιχειρούν να οξύνουν τη σήψη του κρατικού, καπιταλιστικού και πατριαρχικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.

Όσο βαθαίνει η κρίση και εντείνεται η επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα πεδία, εντείνεται και η επίθεση στο πεδίο διαχωρισμών με βάση τη σεξουαλικότητα ή/και το φύλο. Διαμορφώνεται ένα πλαίσιο στο οποίο ορίζεται από την κυριαρχία το ποιός βρίσκεται εντός ή εκτός της καθορισμένης από την ίδια «κανονικότητας», με άμεσο αποτέλεσμα να επιβάλλεται το δόγμα της μηδενικής ανοχής για όποιον περισσεύει.

Η διάχυση του ρατσισμού, του σεξισμού, η προώθηση του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού έρχεται ως συνέχεια της θεσμικής κατοχύρωσης της κατάστασης εξαίρεσης για τους κατατρεγμένους και τους απόκληρους, του χαρακτηρισμού τους ως «περιττούς πληθυσμούς».

Την κοινωνική εδραίωση αυτού του πλαισίου ενισχύει και η εκκλησία, επιτελώντας τον καθόλου αμελητέο ρόλο της μέσα στο κρατικό/καπιταλιστικό σύστημα. Η διάχυση από μεριάς της ενός λόγου στα πρότυπα του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» αναπαράγει συγκεκριμένα πρότυπα για τη γυναίκα ως μητέρα και τον άντρα μέσα στην οικογένεια εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο τους υφιστάμενους έμφυλους ρόλους.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή τη θεσμική εκφραση. Αντίθετα, μέσα από την ωμότητα των λεγομένων του, αναδεικνύει την ουσία της αντικοινωνικής φύσης της, διαχρονικά και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την αντικοινωνική φύση και συγκρότηση του ελληνικού κράτους.

Με τον πιο χυδαίο τρόπο, όχι απλά καταδικάζει και απομονώνει όσους διαφέρουν με βάση τη σεξουαλικότητα, αλλά προτρέπει και σε βία σε βάρος τους. Κάτι τέτοιο δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, μιας και πέρα από πιστός στον θεσμικό του ρόλου, αποτελεί και γνωστό φασίστα της περιοχής.

Πρόσφατοι είναι οι εναγκαλισμοί του με τους νεοναζί της χρυσής αυγής στο εθνικιστικό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που ο ίδιος οργάνωσε στην πόλη του Αιγίου. Παλαιότεροι, αλλά καθόλου ξεχασμένοι, είναι οι ύμνοι στη χούντα, την οποία υπηρέτησε ως χωροφύλακας από το 1968 ως το 1976, με τα σύγχρονα κατάλοιπα της οποίας, συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις.

Κόντρα στο θρησκευτικό σκοταδισμό, την πατριαρχία, το φασισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης που επιβάλει το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα, απαντάμε με μαχητικές αντιστάσεις. Όλες εμείς, οι αγωνίστριες αυτού του κόσμου, δεν πρέπει να αφήνουμε σε κανέναν να ρίχνει το ρατσιστικό του δηλητήριο ανενόχλητος. Ο κόσμος της ελευθερίας, ένας κόσμος που θα χωράει όλους τους κόσμους, θα περάσει από πάνω τους…

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ