Thumbnail
Και δεύτερος πρόσφυγας στο νοσοκομείο με υποθερμία

Συνεχίζουν τις παράνομες διαδρομές οι διακινητές προσφύγων, στον Έβρο, παρά το χιόνι και τον παγετό που δημιουργούν συνθήκες ιδιαίτερα απειλητικές ακόμη και για τη ζωή τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ένας ακόμη νέος πρόσφυγας, ηλικίας περίπου 30 ετών, να χάσει χθες τη ζωή του, με την σορό του να ανιχνεύεται από άνδρες της συνοριακής φύλαξης μέσω θερμικής κάμερας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μετανάστη ή πρόσφυγα, ο οποίος έχασε τη ζωή του πιθανότατα από υποθερμία, με το άψυχο σώμα του καλυμμένο με ένα μέτρο χιόνι, πλησίον του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο εντοπισμός της σορού του νεαρού άνδρα οδήγησε στη διάσωση ενός άλλου διακινούμενου ο οποίος εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο διακινητές και επτά παράνομα εισελθόντες στη χώρα, ένας εκ των οποίων μετά βίας μπορούσε να κινηθεί καθώς τα βρεγμένα του ρούχα είχαν παγώσει επάνω του. Χάρη στην άμεση μεταφορά του από τις αστυνομικές αρχές στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, διέφυγε το θάνατο.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο υποθερμίας παράτυπων μεταναστών ή προσφύγων, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές-περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα