Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εκτός απ’ την Ηριάννα, υπάρχει κι ο Περικλής με καταδίκη - καρμπόν


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 5 Ιούλιος, 2017 - 10:23 | Στην Κατηγορία:

Υπόθεση Ηριάνα

Στις 17 Ιούλη, εκτός από την αίτηση της υπεράσπισης της Ηριάννας Β.Λ., υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, για να αφεθεί ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της, εξετάζεται και η ίδια υπόθεση του Περικλή Μ., ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την ίδια ποινή (13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή) για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με τα ίδια αμφίβολα στοιχεία, δηλαδή ένα και μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Ριζοσπάστη, ο Περικλής Μ. ήταν συγκάτοικος του συντρόφου της Ηριάννας Β.Λ. και έτυχε να βρίσκεται κι εκείνος στο ίδιο σπίτι, όταν εισέβαλε η αστυνομία. Θυμίζουμε ότι η Ηριάννα Β.Λ. έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση τον τρομονόμο, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA, ενώ δεν δόθηκε ελαφρυντικό, ούτε αναστολή.

Η Ηριάννα Β.Λ. το 2011 - φοιτήτρια τότε - είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στη ΣΠΦ. Δύο χρόνια αργότερα (2013), συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέλος της οργάνωσης και για οπλοκατοχή, με βάση ένα μερικό δείγμα DNA σε γεμιστήρα ενός όπλου.

Τόσο για την ίδια, όσο και για τον Περικλή Μ., προϋπόθεση για να εξεταστούν από το Δικαστικό Συμβούλιο οι αιτήσεις για να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστούν οι εφέσεις τους είναι να έχει έως τότε καθαρογραφεί η απόφαση από την πρόεδρο του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Σύμφωνα τέλος με τον συνήγορο του Περικλή Μ., ο οποίος είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η παραμονή του στη φυλακή προκαλεί άμεσο κίνδυνο για ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του, καθώς πάσχει από σπάνια και σοβαρή νόσο του πνεύμονα.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα η τελευταία δικάσιμος Ηριάννας - Περικλή - "Στις 29 Ιουνίου να γυρίσουν στο σπίτι τους"

Αλληλέγγυοι/ες στους δύο νέους καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης

Έγγραφο-"βόμβα": To δείγμα DNA δεν ταυτίζεται με της Ηριάννας!

«Η δρ Μεθενίτη μεροληπτεί υπέρ της ενοχοποίησης υπόπτου. Εισάγει πρωτόγνωρη τακτική που δεν υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα. Αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη, κατακριτέα, ξένη σε κάθε δικαστικό κανόνα...»