Thumbnail
Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και την παράνομη διακίνησή τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ΟΗΕ περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας 15 – 64 ετών  έκαναν χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον μία φορά. Περί τα 29,5 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας, εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών ξεπέρασε τα 320 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δράσεις του ΚΕΘΕΑ: Χωρίς εσένα αποκλείεται

Με ένα δρομολόγιο ενημέρωσης από τον Πειραιά στο Μοναστηράκι, που θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία ελπίδας ενάντια στην εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σηματοδοτεί το  ΚΕΘΕA στην Αθήνα την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών του 2017.

Το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στέλνει μήνυμα υποστήριξης και αποδοχής των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξάρτηση και καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να αναγνωρίσουν τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο καθένας  από εμάς στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η δράση του ΚΕΘΕΑ αρχίζει το απόγευμα της 26ης Ιουνίου με ένα δρομολόγιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ναρκωτικά και την εξάρτηση σε συνεργασία με τις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ και την υποστήριξη της ΙΝΤΕRBUS.

Μέλη, εργαζόμενοι και εθελοντές  του ΚΕΘΕΑ θα διασχίσουν την πόλη με ανοικτό, διώροφο λεωφορείο των ΟΣΥ, πραγματοποιώντας δρώμενα, διανέμοντας έντυπο υλικό και  ενημερώνοντας τον κόσμο, για να διαδώσουν το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα: Επόμενη στάση ΚΕΘΕΑ».

Αφετηρία στις 18.00 η πλ. Κανάρη, στον Πειραιά και τερματισμός στις 20.30, η πλ. Μοναστηρακίου.

Ενδιάμεσες στάσεις: 18.45, πεζόδρομος Ερμού, 19.30 πλ. Κλαυθμώνος, 20.00 πλ. Συντάγματος.

Στις 21.00 στο Μοναστηράκι νέοι, οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα απεξάρτησης θα στείλουν το δικό τους μελωδικό μήνυμα ενάντια στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι μουσικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, η Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ και η Ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με τον Νίκο Τουλιάτο υποδέχονται τους Αθηναίους σε μια ανοικτή συναυλία με έντεχνους, λαϊκούς και ροκ ήχους. Δύο ώρες πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα.

Συνέδριο για τα ναρκωτικά στην Παλαιά Βουλή

Εν τω μεταξύ, στις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στην Παλαιά Βουλή για να κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου «Η Συμβολή της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Πρόληψη χρήσης Ναρκωτικών» που διοργανώνεται από την Υπηρεσία Εθνικού Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Ενημερωτική εκστρατεία κατά των ναρκωτικών στο Θησείο από τον δήμο Αθηναίων και τον ΟΚΑΝΑ

Επίσης, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Από τις 17.30 έως τις 10 το βράδυ, μπροστά από τον σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, στο Θησείο, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ» του δήμου Αθηναίων και ο ΟΚΑΝΑ, θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια που για την πρόληψη των ουσιών και τους κινδύνους από τη χρήση ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα η μουσικοσυνθέτης και σολίστ Ζωή Τηγανούρια και η ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη θα επενδύσουν μουσικά την εκδήλωση: «Εξυμνώντας τις ομορφιές της ζωής μακριά από τις εξαρτήσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
ypaith
Εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μονιμοποίηση μόνο μετά από αξιολόγηση
Εγκύκλιος για τη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μονιμοποίηση μόνο μετά από αξιολόγηση
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (29/04) και την Τρίτη (30/04)
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής