Thumbnail
Σήμερα εκδικάζεται η νέα αίτηση αποφυλάκισης

 

Την απόρριψη των προσφυγών της Ηριάννας και του Περικλή εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης, θεωρώντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς που προβάλουν στις αιτήσεις τους οι δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 13 ετών για «συμμετοχή τους Πυρήνες της Φωτιάς».

Με την πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών των δύο, κρίνοντας πως δεν αποδεικνύεται η «ανεπανόρθωτη βλάβη» που απαιτεί ο νόμος για τον τερματισμό της κράτησης των δύο καταδικασθέντων και ουσιαστικά ζήτησε από τους εφέτες να αρνηθούν στους δύο νέους την έξοδο από την φυλακή.

Αναφερόμενος στο αίτημα του 33χρονου Περικλή, που στηρίζεται σε ζήτημα υγείας, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν προέκυψε στοιχείο για επιδείνωση της υγείας του.

Για την αίτηση της Ηριάννας, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι το ζήτημα της διδακτορικής της διατριβής μπορεί να αντιμετωπιστεί «με μία παράταση στο μέλλον» και επομένως δεν συνιστά υπέρμετρη, ούτε και ανεπανόρθωτη βλάβη. Ανέφερε επίσης, ότι η αίτηση της 28χρονης δεν στηρίχθηκε σε νέα γεγονότα, αλλά σε αυτά τα οποία δεν έγιναν δεκτά κατά την εκδίκαση της πρώτης αίτησης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, τον περασμένο Ιούλιο.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων. 

Έπειτα, το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας
Δούκας: «Σταθερά δημοτικά τέλη το 2026. Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί στην Αθήνα»
Ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί τα τέλη αμετάβλητα και ενισχύει τις οικογένειες με νέα κοινωνικά μέτρα παρά τις οικονομικές πιέσεις.
Δούκας: «Σταθερά δημοτικά τέλη το 2026. Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί στην Αθήνα»
μολύβια
Κάλεσμα στήριξης από τη «Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα» στις εκλογές της ΔΟΕ
Η παράταξη παρουσιάζει τις διεκδικήσεις και το εκπαιδευτικό της πλαίσιο πριν τις κάλπες της 9ης Δεκεμβρίου
Κάλεσμα στήριξης από τη «Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα» στις εκλογές της ΔΟΕ
Ζαχαράκη
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Μεγάλη δράση κοινωνικής προσφοράς στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και οργανώσεων
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Αγρότες έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν σε αστυνομικούς
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και διώκονται για εγκληματική οργάνωση
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά