Thumbnail

Το μαχαίρι στον λαιμό ενός ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ και 10 λεπτά έβαλε η Εφορία στο Αγρίνιο, προχωρώντας στην αναγκαστική κατάσχεση του ακινήτου του, το οποίο αποτελεί την πρώτη κατοικία του. Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα του Αγρινίου agriniopress.gr και σύντομα η είδηση «πλημμύρισε» το διαδίκτυο, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και με τους πλειστηριασμούς να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Τετζής, η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας επιδόθηκε στον άνδρα από δικαστική επιμελήτρια και με αυτήν του γνωστοποιούσε ουσιαστικά πως το κράτος δέσμευε το σπίτι του. Ο ίδιος κατέφυγε σε γνωστό δικηγόρο του Αγρινίου προκειμένου να βρει μια λύση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν χιλιάδες τέτοια κατασχετήρια, κύριος στόχος των οποίων είναι να εκφοβίσουν όσους χρωστάνε στην Εφορία ώστε να πάνε να πληρώσουν ή να μπουν σε κάποια ρύθμιση.

Σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από μήνες (4472/2017, άρθρο 78), προβλέπεται ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων για απλήρωτες οφειλές προς τις ΔΟΥ επιτρέπεται πλέον να διενεργούνται με τιμές εκκίνησης (τιμές πρώτης προσφοράς) όχι τις αντικειμενικές αξίες, αλλά τις πολύ πιο χαμηλές αγοραίες αξίες της κτηματαγοράς, κάτι το οποίο έγινε και στην περίπτωση του Αγρινίου.

Το άρθρο αυτό, σε συνδυασμό με ακόμη δύο ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων, σύμφωνα με τις οποίες οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων επιτρέπεται να επιβάλλονται για ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 500 ευρώ, άφησε ουσιαστικά απροστάτευτη την πρώτη κατοικία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα