Thumbnail
Το τραγούδι του Χρήστου Δάντη έχει συγκεντρώσει σωρεία αρνητικών σχολίων

Μεγάλο (αρνητική) αίσθηση στη δημόσια σφαίρα και ειδικά στα social media έχει προκαλέσει το τραγούδι του Χρήστου Δάντη με τον ...εύληπτο τίτλο «Καριόλα σε μισώ».

Ο προβληματισμός, στα περισσότερα σχόλια τουλάχιστον, δεν εντοπίζεται τόσο στην χρήση της επίμαχης λέξης, αλλά στο όλο ύφος (αισθητικά και αξιακά) που αποπνέει το τραγούδι, στο οποίο ο Χρήστος Δάντης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και (έμμεσα) δηλώνει πρόθυμος μέχρι και να χειροδικήσει στη σύντροφό του (με το εν λόγω τραγούδι έχουμε ασχοληθεί σε προηγούμενο άρθρο και δεν κρίνουμε σκόπιμο να το παραθέσουμε, καθώς βρίσκεται στη διάθεση του κοινού με μια αναζήτηση).

Βέβαια ο ίδιος ο τραγουδιστής απέδωσε τις αντιδράσεις σε... ψυχικά σύνδρομα που διακρίνουν τους επικριτές του, μιλώντας στο κυπριακό κανάλι TV ONE.

"Δεν έχω να πω κάτι για το τραγούδι. Αργότερα, ο χρόνος θα δείξει. Μου αρέσει να βρίσκομαι στο ρεύμα και στα δρώμενα της εποχής. Καθώς ορίζουν τα δρώμενα, γίνονται και γράφονται και τα τραγούδια. τα τραγούδια μπορεί να σημαίνουν από αυτό που λένε μέχρι πολλά άλλα. Όποιος έχει νου καταλαβαίνει. Όποιος δεν έχει νου, όταν του δείχνεις το φεγγάρι κοιτάζει το δάχτυλο".

Στη συνέχεια μίλησε και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Λάμπρου Κωσταντάρα στον Ρυθμό 89,3, αναφέροντας:

"Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου σεξιστικό. Δεν είναι σεξιστικό και για ποιο λόγο να είναι; Θεωρώ φασισμό, τον οποιοδήποτε βγαίνει και κράζει και λέει απαγορεύεται ο Χρήστος Δάντης να τραγουδάει τέτοια τραγούδια. Ποιος μου το απαγορεύει και γιατί; Οι άνθρωποι που κράζουν είναι οι ενοχικοί. Οι επώνυμοι άνθρωποι που βγήκαν και τοοποθετήθηκαν για αυτό, είναι άνθρωποι που έχουν ενοχές και πράγματα που τους βαραίνουν για το παρελθόν τους και τους καταλαβαίνω και τους ασπάζομαι και τους αγαπάω το ίδιο. Δεν θα αλλάξει η αγάπη μου προς αυτούς επειδή τοποθετήθηκαν κατά μου. Δεν μπορεί να με μειώσει κάτι. Δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει αυτό το πράγμα που κάνω, ούτε εγώ καν, όσο κι αν προσπαθήσω".

Και πρόσθεσε:

"Έχει γίνει πολύ ντόρος και πολύ θέμα γι’ αυτό το τραγούδι, γιατί έχει μια πολύ κακόηχη λέξη γι’ αυτούς, τη λέξη κ@@@@λα και έχει κολλήσει όλος ο κόσμος και εν πάση περιπτώσει δεν έχω καταλάβει γιατί έχει κολλήσει. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος τώρα, εδώ και μια πενταετία έχουμε τραγούδια με ύβρεις μέσα. Έχω ένα κοριτσάκι 7 ετών το οποίο πριν από δύο χρόνια άρχισε να τραγουδάει ένα τραγούδι που λεγόταν "μέσα στο καυτό μου μπικίνι". Βεβαίως και διαφωνούσα να το τραγουδάει το κοριτσάκι μου αυτό, το οποίο δεν καταλαβαίνει βέβαια τι σημαίνει, αλλά όταν διαφωνώ με κάτι που δεν θέλω να ακούσει το παιδί μου, απλά του το κρύβω. Δεν υπάρχει λογοκρισία και στέρηση του λόγου και της έκφρασης στην τέχνη, όποια κι αν είναι αυτή, γιατί τέχνη είναι ακόμη και το Happy Birthday".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
Σύμφωνα με το  Υπουργείο Παιδείας τα συνολικά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 2.785 και 2.907 στη Δευτεροβάθμια...
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
μαθητες επί χουντας
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
Η παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίζει την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) στη χώρα μας αξιοποιώντας το σχολικό αρχείο. Ειδικότερα επιχειρεί να...
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
συνελευση φοιτητεσ
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση
Ζητούν και προκήρυξη θέσεων μονίμων στελεχών στα Κέντρα Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση