Thumbnail
Μαθητές

Στο παρακάτω άρθρο συγκεντρώνουμε διάφορες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες οι οποίες εμπεριέχουν εκπαιδευτικό υλικό, διαδραστικά βιβλία, λογισμικό, οπτικοακουστικό υλικό και δραστηριότητες για παιδιά. Το παρακάτω αφιέρωμα θα ανανεώνεται συνεχώς από τους συντάκτες του alfavita.gr. Αν έχετε κάτι στο νου σας μπορείτε να μας ενημερώσετε στο [email protected]

Δείτε παρακάτω

Fun two Three.com - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Εδώ υπάρχει  ένα πολύ προσεγμένο site εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.Για περισσότερες από 1000 δραστηριότητες οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν παίζοντας και εσείς συμμετέχετε δημιουργικά. Πολλά από τα παιχνίδια είναι δωρεάν, αλλά για να έχετε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα, θα χρειαστεί να γραφτείτε και να καταβάλλετε κάποιο ποσό συνδρομής. Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες ιστοσελίδες για παιδιά, στην οποία οι γονείς θα βρουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία.

Paidika.gr - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Εύχρηστο αλλά  και πολύ ευχάριστο, το site αυτό προσφέρει εκτυπώσιμες εικόνες για να χρωματίσουν τα παιδιά (με ήρωες της Disney, αλλά και με πολλούς ακόμα αγαπημένους ήρωες των παιδιών), μπόλικα παραμύθια για να τους διαβάσετε, ενώ δίνει και πολλές ιδέες για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί τους.

mikrouli.gr - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Ιστότοπος για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το site αυτό διαθέτει πεδίο με συμβουλές για τους γονείς. Προσφέρει ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, όπως σχέδια ζωγραφικής, χειροτεχνίες, τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια και άλλα. Σημαντικό είναι πως προβάλλει επιλεγμένες δραστηριότητες για παιδιά.

Διαδραστικά σχολικά βιβλία- Περιέχει όλα τα βιβλία των τριών σχολικών βαθμίδων με εμπλουτισμένα link, με σχετικά βίντεο και δραστηριότητες ανά ενότητα και βιβλίο.
http://ebooks.edu.gr/new/

Διαδραστικό σύστημα δραστηριοτήτων με βάση την ύλη της Α', Β΄και Γ' Δημοτικού.
http://www.jele.gr/

Το Jele είναι ένα αρκετά αξιόλογο διαδραστικό site εκπαιδευτικών / ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες βασίζονται στην ύλη του Δημοτικού. Έτσι, παιδιά ηλικίας από 5-6 ετών μπορούν να συμμετέχουν σε περιπετειώδεις δραστηριότητες με έξυπνους διαλόγους και σύντομες περιπετειούλες που τα καλούν να λύνουν προβλήματα, τα βοηθούν όταν κάνουν λάθος και τα επιβραβεύουν όταν βρίσκουν το σωστό αποτέλεσμα.

Ο μικρός αναγνώστης - Αφήγηση αποσπασμάτων ή ολόκληρων ιστοριών από ταλαντούχους ηθοποιούς. (Του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου)
http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp

Παραμύθια online, με αφήγηση στα ελληνικά
http://www.bedtimestoriescollection.com/index.php 

Εκπαιδευτικό Λογισμικό Δημοτικού, από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργίου Παιδείας.
http://www.pi-schools.gr/software/dimotiko/ 

Ασκήσεις, online δραστηριότητες και βίντεο γιαπολλές ενότητες από τα βιβλία για τις τάξεις Α', Β', Ε' και ΣΤ'.
http://www.stintaxi.com/

Περιβάλλον, η προστασία του δάσους - Του Υπουργείου Παιδείας
http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-perivallon-i-prostasia-tou-dasous/INDEX/index.html

Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά
http://www.mikrapaidia.gr/

Παιχνίδια μνήμης, λογικής, γνώσεων- τουΙδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
http://www.imeakia.gr/

Εκπαιδευτικό υλικό, σχολικά βοηθήματα, διαδραστικές ασκήσεις, εκπαιδευτικά βίντεο, αφίσες και άλλα πολλά! 
http://www.thrania.com/

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα
Μια σελίδα αποκλειστικά για την Α' Δημοτικού

http://www.protaki.gr/

e- διδασκαλία
Εκπαιδευτικά παιχνίδια και ασκήσεις για παιδιά από νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο
.http://e-didaskalia.blogspot.gr/

SaferInternet.gr

Στην κατηγορία «Παιδιά» του SaferInternet.gr θα βρείτε ορισμένα ενδιαφέροντα παιχνίδια που σκοπό έχουν να μάθουν στο παιδί πώς να χρησιμοποιεί σωστά όχι μόνο το ίντερνετ, αλλά και πολλά ακόμα μέσα επικοινωνίας.

Civilprotection.gr – Παίζω και μαθαίνω

Ο Ηρακλής καλωσορίζει τα παιδιά στη Μυρμηγκούπολη και τα καλεί να συμμετέχουν σε παιχνίδια και δραστηριότητες, αλλά και να διαβάζουν οδηγίες που τα μαθαίνουν να είναι σωστά προετοιμασμένα για να αποφεύγουν διάφορους κινδύνους που προέρχονται από φυσικές καταστροφές (σεισμός, πλημμύρα, καύσωνας κ.λ.π.) Ανάμεσα στα παιχνίδια τα παιδιά θα βρουν Σταυρόλεξο, Τετράγωνα Μνήμης, Παζλ, θα μπορούν να ζωγραφίσουν και να… βρουν το τέλος του Λαβύρινθου! Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

i-create.gr

Πρόκειται για τη διαδικτυακή μορφή της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν, μοιράζονται και αξιολογούν ψηφιακό περιεχόμενο. Ψηφιακά έργα θα αναπτύσσονται μέσα απόδιαγωνισμούς, καμπάνιες και συνεργασίες με σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς σε εθνικό, τοπικό ή διεθνές επίπεδο.

coloringpages24.com

Ιστοσελίδα με  θέμα τη ζωγραφική για παιδιά. Θα βρειτε  έτοιμα σχέδια από διάφορες κατηγορίες (ζώα, επαγγέλματα, διασημότητες, αντικείμενα κ.α.) για να τα χρωματίσουν καθώς και πληθώρα παιχνιδιών μνήμης, παιχνιδιών διαφορών και πάζλ.

thecolor.com

Ένα από τα πιο παλιά site για ζωγραφική για παιδιά. Διαθέτει πληθώρα σχεδίων σε πάνω από 30 κατηγορίες που παραβάλλονται αλφαβητικά. Μπορείτε να γίνεται επίσης μέλος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με μια απλή εγγραφή, ώστε να αποθηκεύετε τα σχέδιά σας.
origami-kids.com
Το origami είναι μια ασχολία που έγινε της μόδας τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται γιακατασκευές με απλό χαρτί όπως οι σαΐτες και τα καραβάκια που κατασκευάζαμε μικροί. Η διαφορά είναι πως η δραστηριότητα αυτή έχει εξελιχθεί και υπάρχουν πλέον πάνω από δέκα διαφορετικές κατηγορίες για να κατασκευαστούν τέτοια μικροαντικείμενα. Με τον τρόπο αυτό εξασκείται η δημιουργικότητα και εφευρετικότητα του παιδιού.

imeakia.gr

Η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για παιδιά. Το site αυτό είναι προτεινόμενο για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online  Περιεχόμενο για Παιδιά». Διαθέτει ευρύ εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο συνδέεται με τις αντίστοιχες ενότητες του Ι.Μ.Ε. To imeakia.grανανεώνεται συνεχώς με νέες εκδηλώσεις, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά.
 
mikrosanagnostis.gr


Επίσης προτεινόμενο για «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online  Περιεχόμενο για Παιδιά» είναι το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Η ιστοσελίδα αυτή είναι πολύ καλά οργανωμένη με πεδία τόσο για μεγάλους και εκπαιδευτικούς όσο και για παιδιά. Μπορούν οι μικροί μας φίλοι να βρούν το βιβλίο που ψάχνουν αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς συγγραφής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα