Thumbnail
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Αθωώθηκε σήμερα, από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, ο Αιγύπτιος αρτεργάτης Ουαλίντ Ταλέμπ, ο άνθρωπος που κρατούνταν παράνομα και βασανίζονταν για αρκετό διάστημα από τα πρώην αφεντικά του, τα οποία τον έσυραν και στα δικαστήρια με ψευδείς κατηγορίες. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί, τον Ιούνιο του 2016, η δική τους καταδίκη για ληστεία, αρπαγή και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του Αιγύπτιου.

Η υπόθεση του Ουαλίντ είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς βρέθηκε δεμένος σε ένα δέντρο στη Σαλαμίνα το 2012. «Πρώτα με δέσανε με μια αλυσίδα στα χέρια και μετά μου την τύλιξαν στο λαιμό», περιέγραψε τότε ο Ταλέμπ, μιλώντας για όσα υπέμενε από τους βασανιστές του. «Είχε ένα δοκάρι στο ταβάνι από το οποίο με κρέμασαν και από τα χτυπήματα που δεχόμουνα έχασα την αίσθηση του χρόνου. Δεν ήξερα αν είναι μέρα η νύχτα. Με έγδυσαν και μου πήρανε τα λεφτά που είχα στο παντελόνι. Έβαλα στη συνέχεια το παντελόνι, αλλά μου το ξανακατέβασαν και έφεραν μια βέργα, με την οποία προσπάθησαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικώς», ανέφερε ακόμη για την κράτησή του σε αποθήκη, ενώ του είχαν πει, μεταξύ άλλων: «Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα, θα στη ρίχνουμε πάνω σου».

Οι βασανιστές του Αιγύπτιου είχαν κατασδικαστεί με ποινές κάθειρξης έως και 13 χρόνια, ενώ σε έναν εξ αυτών επεβλήθη η ποινή των 5 χρόνων με αναστολή, αφού το πρώτο δικαστήριο τού είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της «μετεφηβικής ηλικίας». Τότε, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας είχε εστιάσει στο ρατσιστικό κίνητρο των πράξεων αναφέροντας: «Το κίνητρο των κατηγορουμένων δεν ήταν η (υποτιθέμενη) κλοπή χρημάτων. Ενας άνθρωπος που τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του βασανίστηκε. Οι πράξεις των κατηγορουμένων είχαν σαφέστατο ρατσιστικό πρόσημο».

Παρόλαυτά, λίγες μέρες μετά την αμετάκλητη καταδίκη των βασανιστών του, ο Ουαλίντ οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος από τους θύτες για κλοπή. Σήμερα, ο Ουαλίντ δικάστηκε και αθωώθηκε, ύστερα από δύο αναβολές που είχε δεχθεί η δίκη.

Είχε προηγηθεί και αυτή τη φορά κάλεσμα από αλληλέγγυους στα Δικαστήρια του Πειραιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φλωρινα γρεβενα
Το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών στην Σύνοδο EUROSCOLA στο Στρασβούργο
Mετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά το σχολικό έτος 2022-2023
Το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών στην Σύνοδο EUROSCOLA στο Στρασβούργο
pierrakakis
Επιδόθηκε σήμερα η αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ - Νέα προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ
Εν ολίγοις, το ΥΠΑΙΘΑ δεν έβγαλε τίποτα περισσότερο από ότι έβγαλε την προηγούμενη φορά.
Επιδόθηκε σήμερα η αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ - Νέα προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ