Thumbnail
Καταγραφή των ζημιών

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των δεκάδων οχημάτων από το γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο έκαιγε για περισσότερες από 24 ώρες οι φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 28 Αυγούστου, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Ύδρας με προορισμό τα Χανιά.

Μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως τη φωτιά, με αποτέλεσμα να ξεκινάει πλέον η καταγραφή των ζημιών τόσο στα ΙΧ και φορτηγά που μετέφερε το «μεγαθήριο» της ΑΝΕΚ όσο και στο ίδιο το πλοίο.

 

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arni-sti-souvla.
«Φωτιά» οι τιμές του οβελία: Σε αναβρασμό κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές 
Σε αναβρασμό κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές για την τιμή του οβελία λίγο πριν το Πάσχα
«Φωτιά» οι τιμές του οβελία: Σε αναβρασμό κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές