Thumbnail
Γερμανική πρεσβεία

"Δύο χρόνια αναμονής είναι πάρα πολλά" φωνάζουν πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και κατευθύνονται στη Γερμανική πρεσβεία ζητώντας να απεγκλωβιστούν από τη χώρα και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. 

 
"Έχω να δω τον πατέρα μου απ όταν ήμουν 5 μηνών, τώρα είμαι 3 χρονών" γράφει το πλακάτ στα χέρια ενός παιδιού, ενώ άλλο πλακάτ έχει ζωγραφιά με τη μητέρα και τον πατέρα μιας οικογένειας σε διαφορετικά μέρη.
 
Οι ανήλικοι και ενήλικοι πρόσφυγες, που έχουν έρθει από διάφορα camps, επαναλαμβάνουν το σύνθημα "Open the Borders" και φωνάζουν διαρκώς "Γερμανία Γερμανία" ζητώντας να παρθούν πρωτοβουλίες για να ανοίξουν επιτέλους τα σύνορα.

"Τα παιδιά μας πρέπει να σπουδάσουν, οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ αργές" λένε οι πρόσφυγες της πορείας των οποίων, προηγείται μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Η 18χρονη Νουρ, είναι από τη Συρία και ζει στο καμπ του Ελαιώνα με την μητέρα της και την αδερφή της. Όπως λέει στο News 24/7 περιμένουν πάνω από ενάμιση χρόνο να επανενωθουν με την οικογένειά τους, καθώς ο πατέρας της και ο αδερφός της ζουν στη Γερμανία. "Θέλουμε να βρούμε την οικογένειά μας. Είναι δικαίωμά μας" λεει. "Η αδερφή μου δεν πάει σχολείο, ενώ ένα κορίτσι που μένει δίπλα μας δεν μπορεί να μιλήσει πια από την ψυχολογική ταλαιπωρία" περιγράφει.

Πηγή: news247

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petroyniass.jpg
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους
Μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια που χάρισε 15.000 βαθμούς ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για 7η φορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους...
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους