Thumbnail
Στο ιστορικό χωριό Ανάβατος στη Χίο

Μετά από καταγγελία, περιπολικό της αστυνομίας πήγε στο χωριό Ανάβατος της Χίου και ύστερα από σχετικό έλεγχο έβαλε πρόστιμο στη μοναδική κάτοικο του ιστορικού χωριού γιατί τα 4 σκυλιά που κατοικούν στο χωριό- μαζί της- δεν φέρουν ηλεκτρονικό τσιπ.

Το πρόστιμο αγγίζει το ποσό των 2.400 ΕΥΡΩ, που εκτός από άδικο, αφού τα σκυλιά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και αδέσποτα που τριγυρίζουν στο βουνό, είναι και δυσθεώρητο για τη συνταξιούχο Σμαράγδα Παπαστυλιανού, η οποία κατήγγειλε το γεγονός στο τοπικό ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Χίου, Νίκος Καρασούλης, που χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο και ότι θα μεριμνήσουν έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα.

Ανακοίνωση εξέδωσε εξάλλου ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου που δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου (ΦΣΧ) αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την καταγγελία στην Αστυνομία και επιβολή προστίμου στην κάτοικο Αναβάτου κ. Παπαστυλιανού για παράβαση του νόμου 4039/12 περί Προστασίας Ζώων.

Κανένα από τα μέλη του ΦΣΧ δεν προέβη στην καταγγελία αυτή, ενώ εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη του ΦΣΧ ουδέποτε έχουν προβεί σε ανώνυμες καταγγελίες μέσω κλήσης στο 100.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Παπαστυλιανού, συγχέει μέλος του Συλλόγου το οποίο πράγματι επισκέφτηκε τον Ανάβατο με φίλους γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την πρόσφατη καταγγελία. Το μέλος του ΦΣΧ μάλιστα πρότεινε στην κ. Παπαστυλιανού μετά από κουβέντα, ο Σύλλογος να βοηθήσει στην σήμανση και τον εμβολιασμό των ζώων της, με έξοδα του…

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου εδώ και 21 χρόνια, εθελοντικά, μέσα από εκπαίδευση, ομιλίες, στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, υιοθεσίες, φαρμακευτική περίθαλψη, αρωγή σε φιλόζωους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχει συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την φιλοζωία και έχει βοηθήσει αμέτρητα ζώα να βρουν οικογένειες και πολλές οικογένειες να βρουν τον δικό τους τετράποδο φίλο.

Πριν κλείσουμε την παρέμβαση μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από το 2012 είναι υποχρεωτική πλέον η σήμανση και ο εμβολιασμός των ζώων συντροφιάς».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας