Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Απίστευτο περιστατικό στη Σαντορίνη - Νυκτοφύλακας επιχείρησε να κλέψει αρχαιολογικά εκθέματα


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μάιος, 2018 - 16:48 | Στην Κατηγορία:

Αγγεία και ειδώλια

Ένας από τους υπεύθυνους για τη φύλαξη των αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο της Σαντορίνης, ήταν εκείνος που εν τέλει επιχείρησε να κλέψει κάποια από αυτά.   

Ένας νυχτοφύλακας του μουσείου φέρεται να έκλεψε αρχαία αντικείμενα, όπως πήλινα αγγεία και ειδώλια, από την αποθήκη όπου φυλάσσονταν όσα κομμάτια βρίσκονταν υπό συντήρηση καθώς και άλλα που δεν περιλαμβάνονταν στη μόνιμη συλλογή.   

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση, το Σάββατο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Πολιτισμού, αφού στην κατοχή φύλακα φέρονται να βρέθηκαν 15 πήλινα αγγεία του 17ου αιώνα π.Χ. από το Ακρωτήρι και 3 ειδώλια - δύο λίθινα και ένα πήλινο.   Παράλληλα εντοπίστηκε ένα χαμένο αντικείμενο από ορεία κρύσταλλο, γεωμετρικών-αρχαϊκών χρόνων από το ιερό της Αφροδίτης στη Θήρα.   

Τα αρχαία αντικείμενα επιστράφηκαν στο μουσείο και το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη δρομολογήσει όλες τις δέουσες ενέργειες. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα