Thumbnail
Προβλήματα, όπως οι υπερβάσεις ωραρίων εργασίας, χρόνου ανάπαυσης, η μη καταβολή υπερωριακής απασχόλησης, η συστηματική καταστρατήγηση της ΣΣΕ κλπ δεν έχουν επιλυθεί

Κινητοποιήσεις σε συγκεκριμένα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας προς τις Κυκλάδες ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από τη διαπίστωση ότι προβλήματα, όπως οι υπερβάσεις ωραρίων εργασίας, χρόνου ανάπαυσης, η μη καταβολή υπερωριακής απασχόλησης, η συστηματική καταστρατήγηση της ΣΣΕ ιδιαίτερα στον τομέα της μη καταβολής της υπερωριακής αμοιβής, κ.λ.π. δεν έχουν επιλυθεί, παρά τις μέχρι τώρα επαφές με τις αρμόδιες Αρχές. 

Έτσι, η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε:

-Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την 1/8/2017 στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «TERAJET» της εταιρείας SEAJETS έναρξη 06.00 π.μ και λήξη 2/8/2017 ώρα 06.00 π.μ (προγραμματισμένο δρομολόγιο πλοίου 1/8/2017 ώρα 07.40 π.μ).

-Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2/8/2017 στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.» της εταιρείας FASTFERRIES έναρξη 06.00 π.μ και λήξη 3/8/2017 ώρα 06.00 π.μ (προγραμματισμένο δρομολόγιο πλοίου 2/8/2017 ώρα 07.25 π.μ).

-Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3/8/2017 στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «SUPERRUNNER» της εταιρείας GOLDENSTARFERRIES έναρξη 06.00π.μ και λήξη 4/8/2017 ώρα 06.00 (προγραμματισμένο δρομολόγιο πλοίου 3/8/2017 ώρα 07.15 π.μ).

Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ σε σχετική ανακοίνωση: "Οι παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις είναι προειδοποιητικές και εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αναφερόμενα αιτήματα η ΠΕΝΕΝ θα κλιμακώσει την αγωνιστική της δράση με 24ωρη απεργία σε όλα τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της γραμμής Ραφήνας – Κυκλάδων στις 4/8/2017 με έναρξη της 24ωρης απεργίας ώρα 05.00 π.μ και λήξη στις 5/8/2017 ώρα 05.00 π.μ.

Σημειώνουμε ότι τα δρομολογημένα πλοία στην ανωτέρω γραμμή είναι τα παρακάτω: TERA JET, PAROS JET, FAST FERRIES ANDROS, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΠ., ΘΕΟΛΟΓΟΣΠ., SUPERFERRY, SUPERFERRY II, SUPERRUNNER

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ενημερώθηκαν σε διαδοχικές συσκέψεις – συναντήσεις οι εμπλεκόμενες εταιρείες καθώς επίσης και οι αρμόδιες Λιμενικές αρχές ΥΕΝ – Ραφήνας και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να έχουν δοθεί ικανοποιητικές λύσεις.

Ανάλογες δράσεις η ΠΕΝΕΝ προγραμματίζει σε πλοία της Ακτοπλοΐας στον Πειραιά, στο Λαύριο καθώς και σε διάφορες Πορθμειακές γραμμές οι οποίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην εκτέλεση των δρομολογίων έχουν ακέραιη την ευθύνη οι συγκεκριμένες Ακτοπλοϊκές Ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες συστηματικά παραβιάζουν την ΣΣΕ και την υφιστάμενη νομοθεσία καθώς και οι αντίστοιχες Λιμενικές αρχές οι οποίες δεν ενεργούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, με συνέπεια να καταστρατηγούνται τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των μελών μας καθώς και όλων των Ναυτεργατών.

Υ.Γ: Σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα πλοία για οποιοδήποτε λόγο αλλάξουν δρομολόγια (ή αντικατασταθούν) με απόφαση των αντίστοιχων ναυτιλιακών εταιριών τις ημέρες από 1/8 έως 3/8, τότε η απεργία ανά ημέρα θα αφορά το πρώτο σε αναχώρηση πλοίο της εταιρείας, σύμφωνα με την σειρά των εταιρειών όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
«Επαναπροκηρύξεις της ΑΑ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας» ζητούν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους