Thumbnail
Τρεις εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, που εδρεύουν στο εξωτερικό, εμπλέκονται σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συναλλαγών σε ανταλλακτήριο εικονικών – ψηφιακών νομισμάτων (Bitcoin) και εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της απάτης με υπολογιστή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες Ελλήνων, που έπεσαν θύματα απάτης και συκοφαντικής δυσφήμησης από άγνωστους δράστες, οι οποίοι παρεμβάλλονταν κατά τη διάρκεια συναλλαγών – αγοραπωλησιών ψηφιακών εικονικών νομισμάτων, σε διαδικτυακό ανταλλακτήριο, που εδρεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από συνεργασία με αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε την εμπλοκή των τριών εταιριών του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η έρευνά της για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι όταν αγοράζουν, κατέχουν ή ανταλλάσσουν εικονικά – ψηφιακά νομίσματα, σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια, όπως:

-Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών, καθώς οι πλατφόρμες αυτές δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένες από αυτές έπαυσαν να λειτουργούν ή κατέρρευσαν.

-Η αξία ενός ψηφιακού-εικονικού νομίσματος μπορεί να αλλάξει δυναμικά, είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη και είναι δυνατό ακόμη και να μηδενιστεί.

-Το ψηφιακό πορτοφόλι αποθήκευσης των συγκεκριμένων εικονικών νομισμάτων μπορεί να υποκλαπεί, ενώ η ανάκτηση του κλειδιού ή του κωδικού πρόσβασης του καθίσταται τεχνικά ιδιαίτερα δυσχερής έως και αδύνατη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας