Thumbnail
Με αφορμή την ανακοίνωση για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις του Δήμου

Αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο της Καλλιθέας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για την παρουσία του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών εκφράζουν "προς την Δημοτική Αρχή, το Δήμαρχο Καλλιθέας και το Δημοτικό Συμβούλιο, την σαφή τοποθέτησή μας ότι οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες, με όποιο μόρφωμα εκπροσωπούνται, είναι ανεπιθύμητες στην περιοχή μας".

Παράλληλα τονίζουν ότι "η μαζική παρουσία της κοινωνίας της Καλλιθέας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, θα αποτρέψει οποιαδήποτε απόπειρα αμαύρωσης της ιστορικής μνήμης και προσπάθειας των νεοναζί να νομιμοποιήσουν την παρουσία και τη «δράση» τους".

Παράλληλα, στην ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών τονίζεται: "Θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του".

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη προσπάθεια είχε πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή και κατά την 28η Οκτωβρίου, όμως οι μαζικές αντιδράσεις και η κινητοποίηση πολιτών και φορέων ματαίωσε την παρουσία των νεοναζί στις τοτινές εκδηλώσεις.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των Συλλόγων ΠΕ και της ΕΛΜΕ της περιοχής:

Τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών, εκφράζουμε προς την Δημοτική Αρχή, το Δήμαρχο Καλλιθέας και το Δημοτικό Συμβούλιο, την σαφή τοποθέτησή μας ότι οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες, με όποιο μόρφωμα εκπροσωπούνται, είναι ανεπιθύμητες στην περιοχή μας. Η προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη την κοινωνία και τον Δήμο Καλλιθέας.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζιστές, οδηγεί σε ρατσιστικές επιθέσεις, που έχουν εκδηλωθεί και στην περιοχή μας, οδηγεί σε μίσος και αμαύρωση της ιστορικής μνήμης, αποτελεί ύβρη απέναντι στους εκατοντάδες Καλλιθεάτες και Καλλιθεάτισσες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αποτελεί χτύπημα κάθε δημοκρατικής λειτουργίας.

Θεωρούμε βέβαιο ότι η μαζική παρουσία της κοινωνίας της Καλλιθέας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, θα αποτρέψει οποιαδήποτε απόπειρα αμαύρωσης της ιστορικής μνήμης και προσπάθειας των νεοναζί να νομιμοποιήσουν την παρουσία και τη «δράση» τους.

Οι εκπαιδευτικοί θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας.

Καλούμε την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν τη φασιστική πρόκληση. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία της Καλλιθέας, όπως έπραξε κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες