Thumbnail
Αναδοχή παιδιών

Η αναδοχή παιδιών (που διακρίνεται από την υιοθεσία) από ομόφυλα ζευγάρια απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, δεχόμενη καταιγιστικά πυρά από τον θεσμό της Εκκλησίας, από μερίδες της αντιπολιτευόμενης ΝΔ, του συμπολιτευόμενου προς τον ΣΥΡΙΖΑ σχηματισμό των ΑΝΕΛ, την Χρυσή Αυγή ενώ σαφείς ενστάσεις εξέφρασε και το ΚΚΕ.

Ο κύριος ισχυρισμός βασίστηκε σε μια υποτιθέμενη «μη ομαλή» ανατροφή που μπορεί να έχει ένα παιδί σε σχέση με την παραδοσιακή οικογένεια, μια τοποθέτηση που αντικρούεται από σημαντική μερίδα επιστημόνων, ενώ κατά τα φαινόμενα σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης αγνοοεί τη διαφορά υιοθεσίας-αναδοχής.

Παραθέτουμε δηλώσεις του διευθυντή κοινωνικής εργασίας στα παιδικά χωριά SOS  και υπεύθυνου στα προγράμματα αναδοχής Στέργιου Σιφνιού στο tvxs.gr:

Με βάση την εμπειρία σας στο θέμα της αναδοχής, ποια είναι η θέση  σας σε σχέση με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Είναι άνευ ουσίας όλη αυτή η φασαρία. Πολύ σωστά ο νόμος έχει θέσει τις προϋποθέσεις ένα ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης να μπορεί να αναλάβει αναδοχή. Προφανώς και ομόφυλα και προφανώς είναι υποκρισία να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσε ο καθένας να κάνει αναδοχή ως μονογονεϊκή οικογένεια και μετά να ζει με όποιον θέλει.

Πως απαντάτε σε εκείνους που λένε ότι η σεξουαλική επιλογή επηρεάζει τη μητρική ή την πατρική σχέση;

Η εμπειρία μας μας έχει δείξει ότι δεν έχει καμία σχέση η σεξουαλική κατάσταση του ατόμου εφόσον έχει διερευνηθεί η ψυχική κατάσταση. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η σεξουαλική ταυτότητα δεν επηρεάζει τον ψυχισμό των παιδιών. Αυτό που τα επηρεάζει είναι η ψυχική κατάσταση των γονιών τους. Δεν φαίνεται πουθενά ότι τα παιδιά των ομοφυλόφιλων έχουν κατάθλιψη ενώ των ετεροφυλόφιλων δεν έχουν.  Όταν κάνεις μια αξιολόγηση ενός ανθρώπου ή μιας οικογένειας αυτό που κοιτάς με προσοχή και λεπτομέρεια είναι τον ψυχισμό του, όχι τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Αυτά που λένε περί μπούλινγκ ισχύουν σε δεκάδες περιπτώσεις. Μπορεί να δεχτεί εκβιασμό ή επιθετικότητα ένα παιδί που είναι απλά ανάδοχο και στο σχολείο συστήνεται  με επίθετο που δεν είναι των γονέων του. Έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα.

Η Ελληνική κοινωνία ξέρει τι σημαίνει αναδοχή;

Όχι από ότι φάνηκε και αυτό πρέπει να αλλάξει. Να καταλάβει η κοινωνία ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία. Σε ένα μεγάλο ποσοστό οι υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες έρχονται με λάθος εικόνα και άλλες δεν έρχονται γιατί δεν ξέρουν τι είναι. Ο τρόπος που πρόβαλαν τα ΜΜΕ το νομοσχέδιο έδειξε πως δεν δόθηκε η βαρύτητα στο τι σημαίνει αναδοχή παρά μόνο σε ένα δευτερεύον θέμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας