Thumbnail
82η ΔΕΘ

"Η Κίνα ανέβασε ψηλά τον πήχη όπως είπα και ο ίδιος στον Κινέζο ομόλογό μου", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας στην 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα σχέδια των ΗΠΑ, καθώς είναι η επόμενη τιμώμενη χώρα (στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη δυναμική παρουσία αμερικάνικων εταιρειών, όχι μόνο για την εβδομάδα που διαρκεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά όλο το χρόνο. 

Η 83η ΔΕΘ μπορεί να λειτουργήσει με κατεύθυνση την ενίσχυση των σχέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα και των συνεργειών στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας, της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας, όπως είπε. 

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από την επίσκεψή μου στη ΔΕΘ ήταν το έργο που γίνεται στα πανεπιστήμια και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ακούω πολύ εντυπωσιακές ιστορίες από νέους ανθρώπους, επιχειρηματίες, που επενδύουν στην έρευνα, παράγοντας γνώση αλλά και κέρδος?, πρόσθεσε ο πρέσβης των ΗΠΑ. 

"Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και 52 εβδομάδες μπροστά μας να προετοιμαστούμε", τόνισε. 

Ερωτηθείς για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικάνικες εταιρείες για την τουριστική αγορά της Ελλάδας ενώ χαρακτήρισε την πορεία του ελληνικού τουρισμού ?succes story?.  

Ο κ.Πάιατ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε o Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Enterprise Greece στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Νωρίτερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκο Ποζρικίδη. 

Νικόλ Καζαντζίδου - ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία