Thumbnail
Νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, το οποίο θα ισχύσει από το 2018, επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο αυτά να γίνουν πιο αναλογικά.

Ο υπολογισμός τους θα γίνει με την εφαρμογή αλγορίθμων και βασικές παραμέτρους την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων και τα κυβικά εκατοστά κάθε οχήματος.

Τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» ανέφερε ότι με αλγόριθμους που θα περιλαμβάνουν την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων και τα κυβικά θα δίνεται πιο αναλογικό αποτέλεσμα στα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με σήμερα.

«Η προσδοκία μας είναι αυτό να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξέρει και η αγορά πώς θα κινηθεί σε σχέση με το αυτοκίνητο» σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει ότι με το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας επιδιώκεται «κάποιοι να πάρουν τις πινακίδες πίσω», για οχήματα που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να ακινητοποιήσουν λόγω του υψηλού κόστους.

Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας και θα αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος.

«Φέτος επιλέξαμε να μείνουν αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να μην γίνουν βεβιασμένες τροποποιήσεις και να πάμε σε ένα ορθότερο σύστημα. Η πληρωμή των τελών για μέρος του έτους και όχι ολόκληρο το έτος ίσχυσε κατ’ εξαίρεση. Θα εξετάσουμε αργότερα αν συντρέχουν οι λόγοι να ισχύσει και φέτος μια παρόμοια ρύθμιση. Ωστόσο δεν είναι πρόθεση μας να γίνει μια μόνιμη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί κάποιος το αυτοκίνητό του ορισμένους μήνες το χρόνο πληρώνοντας το αντίστοιχο κλάσμα των τελών κυκλοφορίας», συμπλήρωσε η κ. Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας θα γίνει το ταχύτερο δυνατό γνωστό , ώστε να ξέρει και η αγορά τι θα ισχύσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκτονια
Τραγωδία στην Κρήτη: 56χρονος αυτοπυροβολήθηκε και 84χρονος ήπιε φυτοφάρμακο
Οι αρχές και στα δύο περιστατικά κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν στην αυτοκτονία
Τραγωδία στην Κρήτη: 56χρονος αυτοπυροβολήθηκε και 84χρονος ήπιε φυτοφάρμακο
ekpaideytikos
«Η ΔΑΚΕ να αφήσει τις ευθιξίες και να απολογηθεί για τη συνεργασία της με τη Διοίκηση στις διώξεις»
«Είναι τόσο μεγάλο το θράσος της ΔΑΚΕ που ταυτίζεται απόλυτα και αποτελεί προέκταση των διωκτικών μηχανισμών»
«Η ΔΑΚΕ να αφήσει τις ευθιξίες και να απολογηθεί για τη συνεργασία της με τη Διοίκηση στις διώξεις»