Thumbnail
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Συνολικά 28 δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική μέσα σε 12 ώρες από τις 6.00 έως τις 6 το απόγευμα την Παρασκευή 1η Ιουνίου, ημερολογιακά την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Το πρόωρο μελτέμι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έφερε τα πρώτα πύρινα μέτωπα.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πισσώνα Ευβοίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Το απόγευμα άλλο πύρινο μέτωπο, ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Ηρακλέους και Σόλωνος, στα Άνω Λιόσια Αττικής. Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Άλσος Συγγρού. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις δύο Πετζετέλ και ένα Καναντέρ.

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Φίλιας το απόγευμα της Παρασκευής. Η φωτιά ξέσπασε, κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία δίπλα από την κτηνοτροφική εγκατάσταση, όπου ο ιδιοκτήτης είχε δέματα τριφυλλιού. Η φωτιά έκαψε 15.000 δέματα τριφυλλιού, που υπολογίζεται σε ζημιά 45.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων, στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σοφάδων, ένα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, ενώ στο σημείο βρίσκεται και μηχάνημα του δήμου Σοφάδων. Να σημειωθεί ότι το ζωικό κεφάλαιο δεν κινδύνεψε. Τα αίτια διερευνώνται από την Π.Υ. Σοφάδων.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Πηγές: EΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα