Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δύο νέα προγράμματα ΟΑΕΔ: 43.000 προσλήψεις έως το Νοέμβριο


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος, 2017 - 10:25 | Στην Κατηγορία:

Νέα προγράμματα για δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

Για 120.000 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από ανέργους μέσω προγραμμάτων μίλησε η Υπουργός Έφη Αχτσιόγλου από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα η κα Αχτσιόγλου μίλησε για 46.000 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν έως τα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκ. ευρώ, και από αυτό θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι.

Το πρόγραμμα έχει  προϋπολογισμό 156,8 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει την επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς (ένσημα), με ποσά έως και 350 ευρώ τον μήνα.

Ο εργαζόμενος θα εργαστεί για 12 μήνες, με πρόβλεψη τη διατήρηση του συγκεκριμένου μισθωτού επιπλέον 6 μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr αυτό το πρόγραμμα αφορά περίπου 3000 ανέργους που θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις νέων έως τέλη Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας όσο και στην προώθηση της μισθωτής απασχόλησης και θα προβλέπει την επιχορήγηση για δώδεκα (12) μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση, ενώ θα υπάρξουν πρόσθετα κίνητρα εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών»


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα