Οι επιστήμονες από τη Βρετανία (μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας) ανέπτυξαν ηπατικό ιστό με τη βοήθεια πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το «κοκτέιλ» των περίπου 7.000 χημικών ουσιών που περιέχει το τσιγάρο, είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για τα βλαστικά εμβρυικά κύτταρα που αναπτύσσονται και γίνονται ηπατικά κύτταρα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιηβιντ Χέι του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό τοξικολογίας "Archives of Toxicology", σύμφωνα με το BBC. Στην έρευνα συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής δρ Παναγιώτης Φίλης του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία.
Η μελέτη δείχνει ότι η νικοτίνη, οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες και οι άλλες ουσίες του τσιγάρου επιδρούν στην ηπατική ανάπτυξη του εμβρύου διαφορετικά στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια, αλλά
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ