Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Συσκευή ασφαλείας για την προστασία γυναικών από επιθέσεις


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 8 Ιούνιος, 2018 - 08:06 | Στην Κατηγορία:

Το ποσοστό επιθέσεων κατά των γυναικών αυξάνεται στο 92% στο Νέο Δελχί.

Με το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων βραβεύθηκε μία κατασκευασμένη στην Ινδία συσκευή ασφαλείας που προστατεύει τις γυναίκες από τυχόν επιθέσεις. Η απονομή έγινε στη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, και η ινδική ομάδα κέρδισε τις άλλες τέσσερις φιναλίστ του διαγωνισμού. Η συσκευή κατασκευάσθηκε με την υποστήριξη ενός ζεύγους επιχειρηματιών από το Σιάτλ τον Οκτώβριο του 2016, εστιάζοντας στα θέματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών.

Η Leaf Wearables, η νεοφυής εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την έξυπνη συσκευή, ιδρύθηκε από φοιτητές του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Δελχί. Η συσκευή της στέλνει σήματα που βασίζονται σε δύο διαστάσεις αντί για μία και εκτός από τα προειδοποιητικά σήματα μπορεί επίσης εάν ενεργοποιηθεί, να στείλει ζωντανές ηχογραφήσεις σε πέντε κηδεμόνες των κοριτσιών.

Βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων έδειξε ότι μία στις πέντε γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει θύμα επίθεσης στις πανεπιστημιακές σχολές, ενώ το 90% των περιπτώσεων δεν το έχει καν αναφέρει. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ένα τρίτο των γυναικών έχει υποστεί βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους και πολλές από αυτές δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Το ποσοστό αυξάνεται στο 92% των γυναικών στο Νέο Δελχί.

ΑΠΕ ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ποδηλατικό μπουφάν κατευθύνει τους αναβάτες και επισημαίνει την παρουσία τους σε άλλους οδηγούς

Φανατικοί ποδηλατιστές δημιούργησαν ένα, απ΄ ό,τι φαίνεται, σωτήριο μπουφάν...

Πριν σε τσιμπήσει, το κινητό θα σε ενημερώνει ότι πλησιάζει κουνούπι

Ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ότι πλησιάζει κουνούπι

Μια νέα εφαρμογή «μαγειρεύει» τη γεύση με την ιστορία κάθε τόπου

Η ιστορία κάθε πόλης ξετυλίγεται μέσα από τις γεύσεις της και τα πιάτα της με τη βοήθεια της νέας εφαρμογής Food Chronicle.