Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Οι «αράχνες» στον Άρη και η επιστημονική τους εξήγηση


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιούλιος, 2018 - 11:29 | Στην Κατηγορία:

Ντελίριο από τους συνομωσιολόγους αλλά η πραγματικότητα, ως συνήθως, τους διαψεύδει

Ο δορυφόρος Mars Reconnaissance Orbiter τράβηξε μια φωτογραφία από το έδαφος του πλανήτη, κοντά στο Νότιο Πόλο.

Συγκεκριμένα, κατά την αλλαγή του κλίματος προς το θερμότερο, εμφανίζονται αραχνοειδή σχήματα σε έναν παγετώνα διοξειδίου του άνθρακα.

Φυσικά, όπως εξηγεί και η NASA, δεν πρόκειται για μορφή ζωής αλλά για φυσικό φαινόμενο, (αραχνοειδές έδαφος- araneiform terrain) κατά το οποίο εμφανίζονται προεξοχές στο έδαφος καθώς το διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια θερμαίνεται και αρχίζει να απελευθερώνεται. 

Στη συνέχεια, το διοξείδιο θερμαίνεται αρκετά και μετατρέπεται σε αέριο το οποίο διαπερνά την παγωμένη επιφάνεια και εκτοξεύεται σαν πίδακας στην ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται στη Γη.

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Στα ύψη το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Σε νέο μηνιαίο ύψος ρεκόρ στην ατμόσφαιρα έφθασε το διοξείδιο του άνθρακα τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τα 410 ppm, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 800.000 ετών

Καμπανάκι για το κλίμα: Ρεκόρ στα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα το 2016

Eπίπεδο που δεν έχει προηγούμενο εδώ και εκατομμύρια χρόνια

Τα πάρκα και όχι οι διάσπαρτες δεντροστοιχίες «καθαρίζουν» αποτελεσματικότερα τον αέρα της πόλης

Τα πάρκα και όχι οι δενδροστοιχίες δίνουν βαθιές «ανάσες» στο αστικό περιβάλλον, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)