Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Χόκινγκ: Οι μαύρες τρύπες είναι δίοδος για άλλα σύμπαντα


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιανουάριος, 2017 - 18:16 | Στην Κατηγορία:

Δηλώσεις από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης

Δεκαετίες προβληματίζονται οι ειδικοί για το παράδοξο των μαύρων τρυπών.

Και έρχεται ο μεγαλύτερος εν ζωή επιστήμονας ο Στίβεν Χόκινγκ, από τη Στοκχόλμη, να διατυπώσει τη θεωρία ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διαφύγουν μέσω των μαύρων τρυπών και όχι να εγκλωβιστούν. Βέβαια, πάντα σύμφωνα με τον Χόκινγκ όσοι ταξιδέψουν σε μαύρη τρύπα δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν όμως θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν κάπου αλλού.

Στην ουσία οι μαύρες τρύπες δεν είναι και τόσο "μαύρες" όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και θα μπορούσαν να τις διασχίσουν και να βρεθούν αλλού σε ένα άλλο σύμπαν.

"Η ύπαρξη εναλλακτικών ιστοριών με τις μαύρες τρύπες είναι μάλλον πιθανό" δήλωσε από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, "η τρύπα πρέπει να είναι μεγάλη και αν γυρνάει τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει δίοδος για άλλο σύμπαν. Όμως δεν θα μπορούσες να γυρίσεις πίσω και έτσι ενώ με μαγεύει το ταξίδι στο διάστημα, αυτό δεν θα το τολμούσα καθόλου" συμπλήρωσε.

Η πρόταση του Χόκινγκ είναι μία προσπάθεια να δοθεί μία απάντηση σε ένα πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει τους φυσικούς τι συμβαίνει με τα πράγματα όταν πηγαίνουν πέρα από τον ορίζοντα, όταν ακόμη και το φως δεν μπορεί να επιστρέψει.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Οι αστρονόμοι δεν αποκλείουν να προέρχεται από εξωγήινους μια σειρά από μυστηριώδες ταχείες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων

Οι αστρονόμοι έχουν έως τώρα «πιάσει» πάνω από 200 τέτοιες ισχυρές ραδιο-εκπομπές από την ίδια πηγή, η οποία βρίσκεται σε ένα νάνο γαλαξία σε απόσταση περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Το «Σύμπαν στα θρανία μας», εκδήλωση στο 1ο εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου 25/10

Εκδήλωση για τους μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου