Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΡΕΥΝΑ: Πόσο καθαρές είναι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιούνιος, 2018 - 07:57 | Στην Κατηγορία:

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία της Eurostat σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από την καθαριότητα της πόλης τους

«Σε γενικές γραμμές, παρακαλώ πείτε μας εάν είστε πολύ ικανοποιημένοι, ικανοποιημένοι, μάλλον δυσαρεστημένοι ή καθόλου ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της πρωτεύουσάς σας; Αυτή ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι άνθρωποι της Eurostat σε κατοίκους των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2016.

 Όσον αφορά τα αποτελέσματα, δείχνουν σημαντικές ανισότητες ικανοποίησης, με επίπεδα που κυμαίνονται από 9% έως 95%.

Τουλάχιστον το 80% των κατοίκων ήταν ικανοποιημένοι ή πολύ με την καθαριότητα της πόλης τους στο Λουξεμβούργο (95%), Βιέννη (90%), Λουμπλιάνα (88%), Ρίγα (81%) και Ελσίνκι (80%).

Αντίθετα, μόνο το 9% των κατοίκων στη Ρώμη βρήκε την πόλη τους καθαρή. Λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού ήταν ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της πόλης τους και στη Μπρατισλάβα (28%), τη Σόφια (29%), το Βουκουρέστι (37%), τη Μαδρίτη (38%), τη Βουδαπέστη (39%), την Αθήνα (41%), το Βερολίνο (45%), τις Βρυξέλλες (47%) και το Παρίσι (49%).

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία της Eurostat σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από την καθαριότητα της πόλης τους / ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης 

 

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο σύντομα - Έρευνα σε 27 χώρες

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία έρευνας που διενεργήθηκε σε 27 χώρες και αφορά τις τάσεις των τουριστών και τις συνήθειές τους

Έλληνας επιστήμονας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός ιστορικού μετεωρίτη

Η μελέτη των μετεωριτών και ειδικότερα όσων ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων χονδριτών, αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες. Μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής έναν Έλληνα γεωεπιστήμονα, για τον ιστορικό μετεωρίτη Chateau-Renard που έπεσε στη Γαλλία το 1841, ρίχνει φως σε αυτούς τους μετεωρίτες και αποκαλύπτει σημαντικά νέα στοιχεία.