Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Έλληνας εκπαιδευτικός πραγματοποίησε σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη στα ραδιοκύματα


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος, 2017 - 18:25 | Στην Κατηγορία:

Για πρώτη φορά παγκοσμίως

Ένα σπουδαίο επιστημονικό επίτευγμα πραγματοποίησε ένας καθηγητής Πληροφορικής Γυμνασίου από την Κρήτη, ο οποίος πέτυχε την πρώτη οπτικοποίηση ραδιοκύματος σε κεραία και σε πραγματικό χρόνο παγκοσμίως.

Ο Εμμανουήλ Μαρκουλάκης, ΠΕ19 Πληροφορικής στο 6ο Γυμνάσιο Χανίων, πραγματοποίησε το παραπάνω επίτευγμα με τη χρήση νανομαγνητικού φακού, κάτι που δημοσιεύθηκε και σε άρθρο σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια επιστημονικά ακαδημαϊκά περιοδικά του χώρου, το Journal of Magnetism and Magnetic Materials (impact factor 2.63 : 2016). 

Η δημοσίευση αυτή αποτελεί παγκόσμια πρώτη, και θεωρείται πολύ σημαντική στον χώρο.

Η έρευνα έγινε στα πλαίσια εθελοντικής και πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου του εκπαιδευτικού συμμετοχής σε ερευνητικό project κατά τη διάρκεια της απόσπασής του, τη χρονιά 2016-17, στο ΤΕΙ Κρήτης, στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, στα Χανιά. 

Δείτε ΕΔΩ τη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό και παρακάτω βίντεο από την έρευνα:

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πρόβλεψη ομάδας επιστημόνων: Ο Ήλιος θα καταστρέψεις τα συστήματα επικοινωνίας στη Γη

Ο Ήλιος είναι πηγή ζωής για τη Γη, ωστόσο, το άστρο γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο πλανήτης μας μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τη ζωή μας καθώς μπορεί να είναι υπεύθυνο για την πλήρη πτώση του συνόλου του ενεργειακού δικτύου της Γης

Έρευνα: Tο Wi-Fi μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα στο εσωτερικό του σπιτιού σας

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως η εν λόγω μικρή συσκευή είναι σε θέση να αποκαλύψει πράγματα για την ιδιωτική ζωή σας.