Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Εκπαιδεύεται" για ταχύτατη αυτόματη μετάφραση το Facebook


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017 - 12:09 | Στην Κατηγορία:

Το χάσμα της επικοινωνίας επιθυμεί να γεφυρώσει το Facebook, καθώς καταφεύγει εκ νέου στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και στο maching learning για να προσφέρει αυτόματες μεταφράσεις και μεταγλωττίσεις στη γλώσσα του κάθε επισκέπτη της πλατφόρμας του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει: «Η μετάφραση βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας για έναν πιο ανοικτό και διασυνδεδεμένο κόσμο, έτσι ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει αναρτήσεις και να παρακολουθεί videos στη γλώσσα που προτιμά με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ταχύτητα».

Για να τα καταφέρει, η εταιρεία στρέφεται στη χρήση «Περιπλεγμένων Νευρωνικών Δικτύων» («Convolutional Neural Networks»), τα οποία ακολουθούν μια διαφορετική μέθοδο μετάφρασης σε σύγκριση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται πως, αντί για μετάφραση λέξη προς λέξη, τα CNN αναγνωρίζουν κοινά σημεία στο κείμενο και προβλέπουν την εξέλιξη της φράσης για να παρέχουν ακριβέστερη και ταχύτερη μετάφραση. Όσο το σύστημα εκπαιδεύεται, τόσο γρηγορότερη και ακριβέστερη γίνεται η διαδικασία.

Μάλιστα, το Facebook έχει μετατρέψει τον συγκεκριμένο κώδικα σε open-source, προκειμένου να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

Πηγή: code.facebook.com, techgear.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα