Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Εκπαιδεύεται" για ταχύτατη αυτόματη μετάφραση το Facebook


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017 - 12:09 | Στην Κατηγορία:

Το χάσμα της επικοινωνίας επιθυμεί να γεφυρώσει το Facebook, καθώς καταφεύγει εκ νέου στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και στο maching learning για να προσφέρει αυτόματες μεταφράσεις και μεταγλωττίσεις στη γλώσσα του κάθε επισκέπτη της πλατφόρμας του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει: «Η μετάφραση βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας για έναν πιο ανοικτό και διασυνδεδεμένο κόσμο, έτσι ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει αναρτήσεις και να παρακολουθεί videos στη γλώσσα που προτιμά με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ταχύτητα».

Για να τα καταφέρει, η εταιρεία στρέφεται στη χρήση «Περιπλεγμένων Νευρωνικών Δικτύων» («Convolutional Neural Networks»), τα οποία ακολουθούν μια διαφορετική μέθοδο μετάφρασης σε σύγκριση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται πως, αντί για μετάφραση λέξη προς λέξη, τα CNN αναγνωρίζουν κοινά σημεία στο κείμενο και προβλέπουν την εξέλιξη της φράσης για να παρέχουν ακριβέστερη και ταχύτερη μετάφραση. Όσο το σύστημα εκπαιδεύεται, τόσο γρηγορότερη και ακριβέστερη γίνεται η διαδικασία.

Μάλιστα, το Facebook έχει μετατρέψει τον συγκεκριμένο κώδικα σε open-source, προκειμένου να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

Πηγή: code.facebook.com, techgear.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Facebook: Ευχήθηκαν «χρόνια πολλά»... στον Νίκο Καζαντζάκη

Ο μεγάλος συγγραφέας έφυγε από τη ζωή το 1957 αλλά, όπως φαίνεται, οι διαδικτυκοί του «φίλοι» δεν πτοούνται

Messenger Kids:Ειδική εφαρμογή του Facebook για παιδιά - Λειτουργίες γονικού ελέγχου

Ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα για παιδιά κάτω των 13

Έχεις πολλούς φίλους στο Facebook; Δεν είναι λόγος για να καυχιέσαι, σύμφωνα με έρευνα

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι μάλλον πιστεύαμε ότι εκείνοι που έχουν πολλές εκατοντάδες φίλους στο facebook λογικά είναι πολύ κοινωνικά όντα ή/και έχουν ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών από χώρους εργασίας, παρέες κλπ