Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Παρουσίαση του ψηφιακού έργου Πολύτροπη Γλώσσα, εκδήλωση στις 1/12


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Νοέμβριος, 2017 - 12:57 | Στην Κατηγορία:

Υπουργείο Παιδείας 

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας οργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Πολύτροπη Γλώσσα. Ένα ψηφιακό έργο για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 19.30.

Πρόγραμμα 

Τα εργαλεία του Κ.Ε.Γ. για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Εισαγωγή και πλοήγηση στην ιστοσελίδα

Η αξιοποίηση της τέχνης στη γλωσσική διδασκαλία- Διδακτικά παραδείγματα

Διάλειμμα

Διδακτικές προτάσεις

Συζήτηση

Εισηγητές: Γιούλη Αλεξίου, Άβρα Αυδή, Πανταζής Μητελούδης

Η Πολύτροπη Γλώσσα είναι ένα ψηφιακό έργο για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκαπαιδευτικής Πολιτικής και ενταγμένο στην «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Η ιστοσελίδα διευρύνει και εμπλουτίζει τα εγχειρίδια «’Εκφραση-Έκθεση» για το λύκειο.  Στηρίζεται σε σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες και παιδαγωγικές μεθόδους, προωθεί την κριτική ανάγνωση και παραγωγή κειμένων, αξιοποιεί τις τέχνες ως εργαλεία κριτικού στοχασμού και  παραγωγής βιωματικού λόγου, και προσφέρει άφθονο πολυτροπικό υλικό. Η ιστοσελίδα, με την απλή θεματική της διάρθρωση, επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να συνθέτει με ευκολία ένα μάθημα αποτελεσματικό και ελκυστικό αξιοποιώντας νέα πολυμεσικά υλικά.

Η Πολύτροπη Γλώσσα συνάντησε θερμή υποδοχή από τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις επιμορφωτικές ημερίδες  και στα σεμινάρια που οργανώθηκαν από Σχολικούς Συμβούλους και Συνδέσμους Φιλολόγων  στη Θεσσαλονίκη, στα Γιαννιτσά, στον Βόλο, στην Κατερίνη, στη Βέροια, στη Λάρισα, στις Σέρρες, στη Δράμα και στην Καβάλα. Η υψηλή επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας καταδεικνύει, επιπλέον, ότι πολλοί εκπαιδευτικοί την αξιοποιούν ως βασικό εργαλείο για τη διδασκαλία της γλώσσας.

Η ιστοσελίδα εκπονήθηκε από την Ομάδα Δημιουργικής Έκφρασης, που αποτελείται από τους φιλολόγους: Κούλα Αδαλόγλου, Γιούλη Αλεξίου, Γιώργο Αποστολίδη, Άβρα Αυδή, Τζένη Καραβίτη, Ελένη Λόππα, Πανταζή Μητελούδη και Φωτεινή Φλώρου.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η Εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2018

Εγκύκλιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) έτους 2018, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Υπουργείο: Πως επιλέχθηκαν οι 184 δήμοι για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο Υπ. Παιδείας για την ισοτιμία των πτυχίων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος καλεί όλους τους συναδέλφους, καλλιτέχνες σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Απριλίου έξω από το Υπουργείο Παιδείας