Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Διάσωση αρχαίων μνημείων


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017 - 14:23 | Στην Κατηγορία:

Υπουργείο Παιδείας 

Με προσήλωση στον πολιτισμό, την ιστορία, τη φροντίδα καθώς και με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κλήθηκαν αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών και μετέβησαν στον αύλιο χώρο της Εθνικής Εστίας Επιστημών στο Πάρκο Τρίτση, όπου οι υπηρεσίες του Ιδρύματος τους υπέδειξαν τρία ευρήματα γλυπτικής, δηλαδή ενός επιτάφιου αναθήματος, ενός οβελίσκου και μιας επιτύμβιας στήλης με ανθέμια και ρόδακες.

Στη συνέχεια η Εφορεία Αρχαιοτήτων με ευχαριστήριο έγγραφό της προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, έκανε γνωστό ότι τα αντικείμενα είναι πράγματι αρχαία. Πρόκειται για επιτύμβια μνημεία προερχόμενα από αρχαίο νεκροταφείο και που σύντομα θα μεταφερθούν σε χώρο φύλαξης αρχαιοτήτων με τη μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΧΑΡΝΩΝ 417 & ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, 11143 ΑΘΗΝΑ

www.inedivim.gr

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα