Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Διάσωση αρχαίων μνημείων


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017 - 14:23 | Στην Κατηγορία:

Υπουργείο Παιδείας 

Με προσήλωση στον πολιτισμό, την ιστορία, τη φροντίδα καθώς και με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κλήθηκαν αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών και μετέβησαν στον αύλιο χώρο της Εθνικής Εστίας Επιστημών στο Πάρκο Τρίτση, όπου οι υπηρεσίες του Ιδρύματος τους υπέδειξαν τρία ευρήματα γλυπτικής, δηλαδή ενός επιτάφιου αναθήματος, ενός οβελίσκου και μιας επιτύμβιας στήλης με ανθέμια και ρόδακες.

Στη συνέχεια η Εφορεία Αρχαιοτήτων με ευχαριστήριο έγγραφό της προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, έκανε γνωστό ότι τα αντικείμενα είναι πράγματι αρχαία. Πρόκειται για επιτύμβια μνημεία προερχόμενα από αρχαίο νεκροταφείο και που σύντομα θα μεταφερθούν σε χώρο φύλαξης αρχαιοτήτων με τη μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΧΑΡΝΩΝ 417 & ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, 11143 ΑΘΗΝΑ

www.inedivim.gr

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. απαντάει σε πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν το έργο και το Δ.Σ. του

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιευμάτα και αναρτήσεις που αφορούν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το έργο του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος επισημαίνει :

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Συμβάσεις χρηματοδότησης ''Σχολικών Επιτροπών''

Για την χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, οι οποίες θα καταβάλλουν τις αμοιβές των καθαριστών/καθαριστριών ή συνεργείων καθαρισμού στα σχολεία Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ), θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Συλλογή υπογραφών για την κατανομή των ωρών των ΔΙΕΚ

Είμαστε εκπαιδευτές ενηλίκων, που αιτηθήκαμε στα ΔΙΕΚ στο πλαίσιο της πρόσκλησης, που εξέδωσε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αρχές Αυγούστου 2017. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε προς την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς για το σύστημα αναθέσεων ωρών διδασκαλίας στα ΔΙΕΚ με σκοπό, να μην υπάρχουν οι όποιες υποψίες ότι μπορεί οι ώρες να μην έχουν δοθεί ανάλογα με την σειρά κατάταξής στους πίνακες, που κατάρτισε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Έχοντας γίνει μάρτυρες «περίεργων αναθέσεων», κατά το παρελθόν, αλλά και κατά τη διάρκεια των φετινής χρονιάς,