Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τι απαντά ο Διευθυντής ΔΕ Χανίων για τον μαθητή με τύφλωση που έμεινε χωρίς καθηγητή ενόψει Πανελληνίων


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Απρίλιος, 2018 - 19:56 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Απάντηση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την έλλειψη εκπαιδευτικού για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών μαθητή με προβλήματα όρασης, από τα Σφακιά, ο οποίος μάλιστα προετοιμάζεται για τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, εξέδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χανίων, Στέλιος Ζερβάκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Flashnews.gr, ο μαθητής έμεινε χωρίς εκπαιδευτικό, όταν η καθηγήτριά του έφυγε λόγω εγκυμοσύνης στις 12 Ιανουαρίου. Από τότε δεν υπάρχει καθηγητής ειδικής αγωγής για να κάνει μάθημα στον μαθητή.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής ΔΕ Χανίων τονίζει ότι "από τους επίσημους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου είχε εξαντληθεί η λίστα με τους εκπαιδευτικούς με ειδίκευση Braille, άρα δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης."

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Στέλιου Ζερβάκη:

Κύριοι,

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τη διαλεύκανση των γεγονότων σε σχέση με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας σας που αφορά το μαθητή της Γ΄ Τάξης του ΓΕΛ Σφακίων Π. Γ. ένα μαθητή πράγματι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με εγγενείς δυσκολίες, έχω να αντιπαραθέσω τα παρακάτω σε ότι αφορά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Από τον Ιανουάριο φέτος, η εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03.50 (Μαθηματικών) ειδικής αγωγής με ειδίκευση Braille η οποία είχε τοποθετηθεί με παράλληλη στήριξη στον μαθητή από το Σεπτέμβριο και με την έναρξη των μαθημάτων, ζήτησε και της αποδόθηκε από την υπηρεσία μας, άδεια εγκυμοσύνης, όπως προβλέπεται. Άμεσα, κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση αντικατάστασης της με σκοπό να μην μείνει χωρίς παράλληλη στήριξη, ο μαθητής για το υπόλοιπο του σχολικού έτους. Δυστυχώς, από τους επίσημους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου είχε εξαντληθεί η λίστα με τους εκπαιδευτικούς με ειδίκευση Braille, άρα δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπηρεσία μας, εναλλακτικά ζήτησε εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής ΠΕ03.50 χωρίς την ειδίκευση Braille, προκειμένου να υποστηριχτεί ο μαθητής μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πράγματι, στις αμέσως επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής προσελήφθησαν στα Χανιά, όπως το είχαμε ζητήσει, όμως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ03.50 για δικούς τους προσωπικούς λόγους, δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους. Μπροστά και στο νέο αδιέξοδο και πάντα σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με την οικογένεια του μαθητή, προσπαθήσαμε σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ Χανίων να τροποποιήσουμε τα ωράρια άλλων εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ούτε αυτό όμως κατέστη δυνατόν, αφού με τον τρόπο αυτόν θα ζημιώνονταν άλλοι μαθητές του Νομού μας και οι ενέργειες αυτές θα προσέκρουαν στους γονείς αυτών των μαθητών. (Τα αντίγραφα όλων αυτών των διοικητικών πράξεων είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων). Άλλωστε η μη αντικατάσταση οφείλεται στον εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03.50 Μαθηματικών, οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι στον συγκεκριμένο μαθητή παρέχεται ανελλιπώς παράλληλη στήριξη στα μαθήματα του κλάδου ΠΕ02.50 (Φιλολόγων).

Εν κατακλείδι οφείλω να σημειώσω ότι όλα τα χρόνια ο μαθητής υποστηρίζεται κατά προτεραιότητα από την υπηρεσία μας και αυτό το διαβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι γονείς του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση ως προς την ευαισθησία μας και την ανάγκη υποστήριξης όχι μόνο του συγκεκριμένου μαθητή αλλά και οποιουδήποτε μαθητή χρήζει τέτοιας υποστήριξης. Στεκόμαστε συνεχώς ταγοί και πλήρως ευαισθητοποιημένοι στη στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής της περιοχής ευθύνης μας και σε αυτή τη λογική αποσκοπούν όλες μας οι ενέργειες.

Τέλος χωρίς να θέλω να κάνω μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, οφείλατε να αποτυπώνατε και την δική μου άποψη στο πλαίσιο της σωστής και συμμετρικής ενημέρωσης. Το γεγονός ότι δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μας μέσω της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οφείλεται ναι μεν στην ολιγοήμερη άδεια στην οποία διατελώ αυτές τις ημέρες γνωρίζετε δε ότι και σε άλλες περιπτώσεις το κινητό μου τηλέφωνο είναι πάντα «ανοιχτό» προκειμένου να καταθέτω την οποιαδήποτε διευκρίνηση.  

Σας ευχαριστώ!

Στέλιος Ζερβάκης

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χανίων


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα