Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τι αλλάζει με το νέο Π.Δ για την αξιολόγηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017 - 14:22 | Στην Κατηγορία:

ΕΠΑΛ

Τι αλλάζει με το νέο Π.Δ για την αξιολόγηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ

 

1) Το νέο ΠΔ. θα ισχύσει απ' το σχολικό έτος 2017-2018
2) Αλλάζει η καταγραφή των βαθμών και η εξαγωγή του ΜΟ στα ενιαία μαθήματα που αποτελούνται απο κλάδους επιμέρους μαθημάτων (πχ Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσικές επιστήμες), Μαθήματα Ειδικοτήτων με ξεχωριστό Θεωρητικό και Εργαστηριακό Μάθημα που όμως χαρακτηρίζονται ως ενιαίο μάθημα, Μαθήματα ειδικοτήτων με (Θ+Ε) που αποτελούν ενιαίο μάθημα. Στα μαθήματα αυτά οι μαθητές εξετάζονται ξεχωριστά και βαθμολογούνται ξεχωριστά σε κάθε κλάδο, οι βαθμολογίες καταχωρίζονται ξεχωριστά, αλλά τελικά εξάγεται ένας κοινός ΜΟ.
3) Αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των μαθητών της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (Ημερήσιου-Εσπερινού), που δεν καταφέρουν να ΄πάρουν Απολυτήριο ή Πτυχίο ΕΠΑΛ ή και τα δύο, στη χρονιά φοίτησης τους. Αυτοί τις επόμενες χρονιές θα εξετάζονται σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ του Απολυτηρίου ή του Πυχίου ή και των δυο και όχι μόνο στα μαθήματα που βαθμολογήθηκαν κάτω από 9,5

Δημήτρης Καρυώτης


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα