το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τι αλλάζει με το νέο Π.Δ για την αξιολόγηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017 - 14:22 | Στην Κατηγορία:

ΕΠΑΛ

Τι αλλάζει με το νέο Π.Δ για την αξιολόγηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ

 

1) Το νέο ΠΔ. θα ισχύσει απ' το σχολικό έτος 2017-2018
2) Αλλάζει η καταγραφή των βαθμών και η εξαγωγή του ΜΟ στα ενιαία μαθήματα που αποτελούνται απο κλάδους επιμέρους μαθημάτων (πχ Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσικές επιστήμες), Μαθήματα Ειδικοτήτων με ξεχωριστό Θεωρητικό και Εργαστηριακό Μάθημα που όμως χαρακτηρίζονται ως ενιαίο μάθημα, Μαθήματα ειδικοτήτων με (Θ+Ε) που αποτελούν ενιαίο μάθημα. Στα μαθήματα αυτά οι μαθητές εξετάζονται ξεχωριστά και βαθμολογούνται ξεχωριστά σε κάθε κλάδο, οι βαθμολογίες καταχωρίζονται ξεχωριστά, αλλά τελικά εξάγεται ένας κοινός ΜΟ.
3) Αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των μαθητών της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (Ημερήσιου-Εσπερινού), που δεν καταφέρουν να ΄πάρουν Απολυτήριο ή Πτυχίο ΕΠΑΛ ή και τα δύο, στη χρονιά φοίτησης τους. Αυτοί τις επόμενες χρονιές θα εξετάζονται σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ του Απολυτηρίου ή του Πυχίου ή και των δυο και όχι μόνο στα μαθήματα που βαθμολογήθηκαν κάτω από 9,5

Δημήτρης Καρυώτης


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πρόσληψη 101 ψυχολόγων, ως αναπληρωτών, για τα ΕΠΑΛ

Στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ - Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ»

101 ψυχολόγοι στα ΕΠΑΛ

«Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ»

Να υπάρξει μεταβατική περίοδος για τους μαθητές των ΕΠΑΛ στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μαθητών της Β και Γ τάξης των ΕΠΑΛ, οι οποίοι μαθητές ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες σχολές που αφορούν στην ειδικότητα που παρακολουθούν, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να υπάρξει μεταβατική περίοδος στην ποσόστωση για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.