το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Συνεδρίασε η επιτροπή για την ακαδημαϊκή ελευθερία στα ΑΕΙ


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Φεβρουάριος, 2018 - 08:14 | Στην Κατηγορία:

ΑΕΙ

Ξεκίνησε τη λειτουργία της, κάνοντας χτες την πρώτη της συνεδρίαση, η επιτροπή που συνέστησε το υπουργείο Παιδείας για τη μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στους χώρους των ΑΕΙ, με πρόεδρο τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σ' αυτήν την πρώτη της συνεδρίαση η επιτροπή αποφάσισε να αποσταλεί επιστολή προς τις πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, ζητώντας τους να καταγράψουν πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα ξεχωριστά ως προς την ύπαρξη κρουσμάτων μη τήρησης της ακαδημαϊκής ειρήνης στους χώρους του. Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι «η επιτροπή θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα πανεπιστήμια για να κατανοηθούν καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα, τα οποία είναι πολύ λιγότερα απ' όσα προβάλλονται στο δημόσιο λόγο».

Από την πλευρά του, ο Ν. Παρασκευόπουλος είπε ότι «τα περιστατικά που μας απασχολούν είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που ήταν στη δεκαετία του '80 ή του '90. Εχουμε νέα φαινόμενα, έχουμε κρίση, έχουμε διακίνηση ναρκωτικών. Ολα αυτά βάζουν νέα ειδικά θέματα, τα οποία πρέπει να τα δούμε όλοι μαζί». Ταυτόχρονα προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στους πάντες, για θέματα που είναι στην ευθύνη του κράτους, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εμείς διαφωνούμε με τη φιγούρα του όποιου καθηγητή - δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα - ο οποίος κάνει μία καταγγελία και λέει αυτό συμβαίνει, το άλλο συμβαίνει, λες και ο ίδιος είναι απ' έξω και είναι ανεύθυνος. Εμείς εδώ θέλουμε να δούμε πώς όλοι, ο φοιτητής, ο καθηγητής, ο οποιοσδήποτε διερχόμενος καθηγητής, ο αστυνομικός, ο καθένας, θα μπορεί να συμβάλλει ώστε η κατάσταση να γίνει καλύτερη. Γιατί αν δεν συμβάλλει ο καθένας και δείχνει απλώς κάποιον άλλον ως φταίχτη, τότε η κατάσταση στην πραγματικότητα θα συνεχίζεται».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη Γαβρόγλου: Με βαθμό απολυτηρίου η εισαγωγή σε τμήματα ΤΕΙ από το 2020

Την εισαγωγή σε κάποια τμήματα, σταδιακά από το 2020, εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας

Ένα ΑΕΙ και τρία ΤΕΙ της Μακεδονίας εξετάζουν άμεσα τη συγχώνευση μεταξύ τους

Δύο ΑΕΙ και δύο ΤΕΙ της Μακεδονίας εξετάζουν να συγχωνευτούν

Οι Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κάθονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης των ιδρυμάτων τους

Γνωρίστε όλα τα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα στο 2o Spoudase Festival