Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Συνάντηση υφ. Παιδείας με διοικήσεις ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ για θέσεις μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Αύγουστος, 2017 - 08:17 | Στην Κατηγορία:

Προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν θέσεις μαθητείας σε δημόσιους οργανισμούς

Ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε) και με αντιπροσωπεία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης). Στις συναντήσεις συμμετείχαν στελέχη των δύο επιχειρήσεων με επικεφαλής τον κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίονωση, οι συναντήσεις έγιναν σε φιλικό κλίμα κι ακολούθησε εκτενής συζήτηση αναφορικά με την εφαρμογή του “Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας”, το οποίο προσφέρει στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Οι εκπρόσωποι και των δύο επιχειρήσεων ενημερώθηκαν πλήρως για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ. κι εξέφρασαν την προθυμία τους να προσφέρουν συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην προσπάθεια για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

«Ντου» της ΕΛΜΕ Χανίων σε εκδήλωση για τα ΕΠΑΛ παρουσία Μπαξεβανάκη (Εικόνες-Βίντεο)

Μαζική παρέμβαση με συνθήματα και πανό πραγματοποίησαν μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων, το πρωί της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση για το Πρόγραμμα Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στα ΕΠΑΛ, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη. 

Οι Εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στις επιταγές του Υπουργείου, κάνοντας λόγο για «στρατηγικού τύπου αποφάσεις» για να υλοποιηθεί η "αλλαγή DNA" στην Εκπαίδευση. 

Πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Τι δήλωσε ο υφ. Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ