Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Γ.Σεφέρης: Όχι στον αποκλεισμό αναπληρωτών από τη Σίτιση


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοέμβριος, 2017 - 22:17 | Στην Κατηγορία:

Η ανακοίνωση του Συλλογου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Γ.Σεφέρης": "ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΙΤΙΣΗΣ!  ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ."

Μετά  την προσπάθεια της  κυβέρνησης να αποκλειστούν  οι  συνάδελφοι  αναπληρωτές από τη δυνατότητα να συμπληρώνουν το ωράριό τους με ενισχυτική διδασκαλία ή διοικητικό έργο έρχεται τώρα ο αποκλεισμός τους από τη δυνατότητα  να προσμετράται   η  ώρα της σίτισης στο διδακτικό τους ωράριό .

 Με προφορική εντολή από τη Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Γ Αθήνας   οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ δεν  θα έχουν το δικαίωμα να συμπληρώνουν το ωράριο τους  με την ώρα της σίτισης του Ολοήμερου Προγράμματος, όπως ισχύει  για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Άλλος ένας διαχωρισμός συναδέλφων για το πιο ευάλωτο τμήμα των εκπαιδευτικών, που έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας  όμως  αποκλείονται από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες εξαιτίας της διαφορετικής πηγής από την οποία χρηματοδοτείται  η μισθοδοσία τους (βλ. ΕΣΠΑ).

 Αυτό είναι το «νέο» τοπίο των «ευέλικτων» και «σύγχρονων» εργασιακών σχέσεων, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που σημαίνει συγκεκριμένοι περιορισμοί, εργαζόμενοι λάστιχο, κατηγοριοποιήσεις, δηλαδή χτύπημα εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.

Αυτός είναι και ο ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης που με προφορικές εντολές και στο όνομα της «εξορθολογισμού»  αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους αναπληρωτές σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας  για να μπορούν εύκολα να υλοποιούν την αντιλαϊκή– αντιεκπαιδευτική πολιτική  της κυβέρνησης .

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ η απαράδεκτη οδηγία  και να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των αναπληρωτών συναδέλφων σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου .ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Διεκδικούμε αταλάντευτα: ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΎΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 Και ως τότε ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας  στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας την Τετάρτη 22/11/2017 στις  2.00 μμ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                                    N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης  Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία 6906059765 – 6940389945 -  6983026656                          mail : [email protected]@gmail.com                site : www.gseferisedu.blogspot.gr

 Αρ.Πρωτ.:  161                                                   Ν. Ιωνία 18/11/2017                                      Προς : τα μέλη μας,  τον τύπο

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σύλλογος Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»: Περί...δικηγόρων και λύσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                Αρ.Πρωτ. 48

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                              Νέα Ιωνία 10/12/2013

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                                             Προς :  Τα μέλη του Συλλόγου

Σχετικά με την επίθεση σε εκπαιδευτικούς της Αγ.Μαρίνας στην 28η Οκτωβρίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κ.Σωτηρίου" σχετικά με τις φασιστικού τύπου παρεμβάσεις στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο ΔΣ Αγ. Μαρίνας

Σύλλογος Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»: Παρέμβαση στο ΠΥΣΠΕ Β'Αθήνας, προσωρινό πάγωμα οδηγίας για το ολοήμερο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΣΤΟ  ΠΥΣΠΕ  ΤΗΣ  Β΄  ΑΘΗΝΑΣ.
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ  ΠΑΓΩΜΑ  ΤΗΣ  ΟΔΗΓΙΑΣ  ΓΙΑ  TO  ΟΛΟΗΜΕΡΟ.