Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Στο ΣτΕ εκπαιδευτικοί για το νέο τρόπο επιλογής Διευθυντών


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτώβριος, 2017 - 15:25 | Στην Κατηγορία:

ΣτΕ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νέου τρόπου επιλογής Διευθυντών έχουν καταθέσει 55 εκπαιδευτικοί σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας “Δημοκρατία“.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσφεύγοντες, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να επιλεγούν για τις κενές θέσεις των διευθυντών ζητούν την ακύρωση της από 31/5/2017 σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, στρέφοντας μεταξύ άλλων τα πυρά τους κατά της ρύθμισης που προβλέπει διατύπωση γνώμης από μόνιμους εκπαιδευτικούς και της παροχής συνέντευξης των υποψηφίων.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πολάκης: Όπλο τελευταίας καταφυγής η Δικαιοσύνη

Σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα πάσχει βαριά και κάλεσε την κυβέρνηση, μετά την «τελευταία πρόκληση» να σηκώσει το γάντι

ΣτΕ: Νομικό κενό στα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ. Ποια είναι τα τμήματα

Η εξέταση του ζητήματος παραπέμπεται στην 7μελή του ιδίου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας

 

ΣτΕ: Δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ με τις υπ' αριθμ. 1858, 1859 και 1860/2017 αποφάσεις του, έκρινε ότι τα μαθήματα ειδικοτήτων επιβάλλεται με βάση το νόμο και το Σύνταγμα να ανατίθενται ως κανόνας μόνο σε εκπαιδευτικούς αντιστοίχων ειδικοτήτων.