Thumbnail
"Τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διδασκαλία αλλά και με τις ευκαιρίες για  συνεργατικότητα που δίνονται στους εκπαιδευτικούς" 

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, το οποίο δεν επιλύθηκε με   το νέο ΠΔ 79/2017, είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων με παρόντα όλα τα μέλη τους. 

Με τις νέες αυξημένες αρμοδιότητες των Σ.Δ, όπως περιγράφονται στην πρόταση για  το  « Νέο Δίκτυο Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου»,   προβλέπονται ακόμη περισσότερες συνεδριάσεις, αλλά και επιμορφώσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού που σχετίζονται με θέματα αυτοαξιολόγησης.

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Π.Ε, πριν λίγο καιρό, είχε καταθέσει την εξής πρόταση:  μία συγκεκριμένη ημέρα το μήνα   να μη  γίνονται μαθήματα και ο εργασιακός χρόνος των έξι(6) ωρών των εκπαιδευτικών να διατίθεται για συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων και του Σχολικού Συμβουλίου.

Οι λόγοι

Ο χρόνος που προβλέπεται με το νέο ΠΔ 79/2017 για τις Συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων είναι το χρονικό διάστημα από 13:15-14:00 που στην ουσία είναι τριάντα(30) λεπτά, αφού η αποχώρηση των μαθητών/τριών που παρακολουθούν το υποχρεωτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται περίπου στις 13:30 και απελευθερώνονται οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί.

Ένα μεγάλο θέμα για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων,   είναι και ο μόνιμος   αποκλεισμός από αυτές των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παρότι επιβάλλεται θεσμικά να  συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί.  

Επίσης πολλοί εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε περισσότερα από ένα σχολεία και είναι δύσκολο για αυτούς να παρακολουθήσουν τις «εξελίξεις» σε κάθε σχολική μονάδα που διδάσκουν .


Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο χρόνος που διατίθεται για συνεδριάσεις των Σ.Δ είναι ελάχιστος και δεν επαρκεί. Άλλωστε τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διδασκαλία αλλά και με τις ευκαιρίες για  συνεργατικότητα που δίνονται στους εκπαιδευτικούς. 

Πηγή: fresh-education.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέσεις καθηγητών σε μεγάλο εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Project! Απαραίτητη η 3ετής εμπειρία σε σχολείο

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lixadonisia
Το καταπράσινο νησί που πας πενταήμερο με 211 ευρώ τον Αύγουστο – Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα
Αυτό το νησί αποτελεί έναν οικονομικό αλλά πανέμορφο προορισμό για πενταήμερη απόδραση
Το καταπράσινο νησί που πας πενταήμερο με 211 ευρώ τον Αύγουστο – Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα
matia
Υψηλή χοληστερίνη: Το μάτι ως καθρέφτης του προβλήματος
Ειδικοί στον τομέα της υγείας επισημαίνουν πως υπάρχουν κάποια πρώιμα σημάδια που μπορούν να αποκαλύψουν αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης και ένα από...
Υψηλή χοληστερίνη: Το μάτι ως καθρέφτης του προβλήματος
psora
Νορβηγική ψώρα: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα
«Συναγερμός» στον δήμο Κορυδαλλού προκάλεσε η επιβεβαίωση κρούσματος νορβηγικής ψώρας σε μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου
Νορβηγική ψώρα: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα