Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ - Κάλεσμα ενότητας


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος, 2018 - 18:10 | Στην Κατηγορία:
Σε μετωπική δράση καλή η Πρωτουβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών
H Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ, με γνωστή ταυτότητα και δράση στο χώρο του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού, έχει ως σταθερή επιδίωξη τη συγκρότηση ενωτικού μετώπου σε αντιμνημονιακή, αντικυβερνητική, ριζοσπαστική, αγωνιστική κατεύθυνση σε όλες τις κινηματικές και εκλογικές διαδικασίες των συλλόγων και του κλάδου. Είναι μια ανάγκη που συνδέεται στενά με την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και το στόχο της κοινωνικής ανατροπής.
 
Αυτή η ανάγκη, την ώρα που επιχειρείται να εδραιωθεί και να επανανομιμοποιηθεί πολιτικά το καθεστώς της μνημονιακής λεηλασίας και της νεοφιλελεύθερης σάρωσης της δημόσιας εκπαίδευσης μέσα από την καλλιέργεια νέων εκλογικών αυταπατών και διλημμάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλη την μνημονιακή αντιπολίτευση, γίνεται πλέον αδήριτη!
 
Πόσο μάλλον, όταν η παρατεταμένη κινηματική άπνοια ενισχύει φαινόμενα απογοήτευσης  και αγωνιστικής αποστράτευσης ενός ολόκληρου δυναμικού που δεν εμπνέεται από τις στενές κομματικές-παραταξιακές στρατηγικές και περιχαρακώσεις. Όταν, ταυτόχρονα, σηκώνει κεφάλι η αντιδραστική πλευρά του συνδικαλισμού, η συνδιαχείριση, η συνδιαλλαγή, η συναίνεση κι η υποταγή. Όταν το δίδυμο ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ διεκδικεί και πάλι την πρώτη και δεύτερη θέση στον κλάδο κι όταν το δίδυμο του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΡΑ-ΕΚΚΙΝΗΣΗ) συγχωνεύεται, για να υπερασπίσουν όλοι πια από καλύτερες θέσεις το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο στο δημόσιο σχολείο. 
 
Θεωρούμε πως οι αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν είναι το πιο πρόσφορο πεδίο για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου. Όμως, τυχόν ενίσχυση των δυνάμεων του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα δυσκολέψει πολύ κάθε δυνατότητα ανάταξης του κινήματος. Απευθύνουμε λοιπόν για άλλη μια φορά - ίσως την πιο κρίσιμη - κάλεσμα κοινής καθόδου στις επικείμενες υπηρεσιακές εκλογές, ώστε να δώσουμε ενωμένοι σε όλη τη χώρα μια αποφασιστική και νικηφόρα μάχη απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό σε όλη την κλίμακα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ).
 
Aπευθύνουμε το κάλεσμα στις  δυνάμεις και τους αγωνιστές του ριζοσπαστικού χώρου, που ως Πρωτοβουλία συναντιόμαστε στη δράση των συλλόγων και στα δεκάδες ενωτικά σχήματα στα οποία συμμετέχουν συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα, δηλαδή τις Παρεμβάσεις αλλά και κάθε ανεξάρτητο, αγωνιστικό, ριζοσπαστικό σχήμα ή συνάδελφο-ισσα που μοιραζόμαστε παρόμοιες αξίες, θέσεις και στάσεις απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και σε κάθε μορφή κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κάλεσμα ενωτικής μετωπικής δράσης - «Να πάμε κόντρα στης βολής τη σιγή»

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκαπιδευτικών ΠΕ: Ανακοίνωση για την 87η ΓΣ της ΔΟΕ

Κοινή ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας ΔΕ, για τις νέες υποστηρικτικές δομές στην εκπαίδευση

Κοινή ανακοίνωση  Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας ΔΕ

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 30 Μάρτη. Να βάλουμε τέλος στην ομηρία!

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ- Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα ΔΕ

Κυβέρνηση και ΟΟΣΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στο εκπαιδευτικό κίνημα- Νέο αγωνιστικό ραντεβού 16/3

Ανακοίνωση της αγωνιστικής ριζοσπαστικής ενότητας και της πρωτοβουλίας ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ΠΕ