Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Το πόρισμα της Επιτροπής για την ίδρυση του Παν.Δυτικής Αττικής στον Γαβρόγλου - 24 τα τμήματα. Το σχέδιο νόμου στα χέρια του Τσίπρα


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκέμβριος, 2017 - 11:39 | Στην Κατηγορία:

Το alfavita.gr σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Βουρλιώτης

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που περιλαμβάνει την συνένωση του ΑΤΕΙ Αθηνάς και του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Μέσα στην εβδομάδα υπήρξε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΤΕΙ Αθήνας, Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας , Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής - Οπτομετρίας  και στη συνέχεια  με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων τους.

Όλες οι εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Από την συνάντηση φαίνεται πως δόθηκε το πράσινο φως για την συγκρότηση τμήατος  Βιοϊατρικών Επιστημών με 5 κατευθύνεις που ανάλογα ποια θα επιλέγει ο φοιτητής, θα αναγράφεται και στο πτυχίο του.

Μέσα στην εβδομάδα δόθηκε το πόρισμα για την ίδρυση του νέου πανεπιστημίου το οποίο έχει ενσωματώσει τα τελευταία σημεία της επιτροπής στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με βάση το πόρισμα έχει διαμορφώσει το τελικό σχέδιο νόμου όπου έχει λάβει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα χέρια του.

Την εβδομάδα που έρχεται το σχέδιο νόμου θα μπει σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το σχέδιο νόμου περιλαβμάνει 24 τμήματα.

Εδώ να τονίσουμε πως το σχέδιο νόμου κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μπορει να τροποποιηθεί ελαφρά και αυτό ισχύει και για τον αριθμό των τμημάτων.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής,  οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα στηρίζει Γαβρόγλου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η Κινέζικη Πρεσβεία στην Ελλάδα εκφράζει τη θερμή υποστήριξη της Λ.Δ. της Κίνας στην πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής

Τι θα ισχύσει για τους ήδη φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ - Τι πρέπει να ξέρετε

Τι ορίζει το σχέδιο νόμου για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Παν.Δυτικής Αττικής - Δείτε τι περιλαμβάνει και τι αλλάζει

Στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής