Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Το πόρισμα της Επιτροπής για την ίδρυση του Παν.Δυτικής Αττικής στον Γαβρόγλου - 24 τα τμήματα. Το σχέδιο νόμου στα χέρια του Τσίπρα


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκέμβριος, 2017 - 11:39 | Στην Κατηγορία:

Το alfavita.gr σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Βουρλιώτης

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που περιλαμβάνει την συνένωση του ΑΤΕΙ Αθηνάς και του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Μέσα στην εβδομάδα υπήρξε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΤΕΙ Αθήνας, Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας , Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής - Οπτομετρίας  και στη συνέχεια  με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων τους.

Όλες οι εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Από την συνάντηση φαίνεται πως δόθηκε το πράσινο φως για την συγκρότηση τμήατος  Βιοϊατρικών Επιστημών με 5 κατευθύνεις που ανάλογα ποια θα επιλέγει ο φοιτητής, θα αναγράφεται και στο πτυχίο του.

Μέσα στην εβδομάδα δόθηκε το πόρισμα για την ίδρυση του νέου πανεπιστημίου το οποίο έχει ενσωματώσει τα τελευταία σημεία της επιτροπής στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με βάση το πόρισμα έχει διαμορφώσει το τελικό σχέδιο νόμου όπου έχει λάβει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα χέρια του.

Την εβδομάδα που έρχεται το σχέδιο νόμου θα μπει σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το σχέδιο νόμου περιλαβμάνει 24 τμήματα.

Εδώ να τονίσουμε πως το σχέδιο νόμου κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μπορει να τροποποιηθεί ελαφρά και αυτό ισχύει και για τον αριθμό των τμημάτων.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής,  οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΑ: Εγκαίνια με απολύσεις

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και του ΤΕΙ Πειραιά

Οι θέσεις της Σχολής Μηχανικών του Παν.Δυτ.Αττικής για την επιτακτική ανάγκη 5ετούς κύκλου Σπουδών

Εάν το ΠΑ.Δ.Α. παραμείνει το μοναδικό εν Ελλάδι Πανεπιστήμιο με αποκλειστικά 4ετή κύκλο για τους αποφοίτους μηχανικούς του, τότε – προφανώς – αυτοί οι μηχανικοί δεν θα δύνανται ποτέ να έχουν όλο το εύρος επαγγελματικών δικαιωμάτων

Πέθανε ο καθηγητής του Παν.Δυτικής Αττικής, Περικλής Λύτρας

"Έφυγε" ξαφνικά ο πρώτην αντιπρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας