το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαβρόγλου: Δεν υποχωρούμε, τα προσφυγόπουλα θα πάνε στα σχολεία


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος, 2017 - 12:03 | Στην Κατηγορία:

Ο υπουργός δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν αδυναμίες και καθυστερήσεις, ανέφερε, ωστόσο, ότι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από επιστημονική επιτροπή για τη στήριξη των προσφυγόπουλων

Η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, απαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, σήμερα 2.500 προσφυγόπουλα ακολουθούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ήδη σε 94 σχολεία λειτουργούν 126 τμήματα για τα προσφυγόπουλα, ενώ για τις ανάγκες του προγράμματος έχουν προσληφθεί 274 εκπαιδευτικοί.

Ο υπουργός δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν αδυναμίες και καθυστερήσεις, ανέφερε, ωστόσο, ότι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από επιστημονική επιτροπή για τη στήριξη των προσφυγόπουλων, τα πορίσματα της οποίας ακολουθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό και με τα 12.000.000 ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ, θα γίνει δυνατό να προχωρήσει το πρόγραμμα που θα ανακουφίσει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος του πόνου αυτών των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την υλοποίηση του προγράμματος στηλίτευσε το «φασιστικό και ναζιστικό φαινόμενο που υπάρχει στη χώρα μας και στην Ευρώπη ολόκληρη», ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος που, επίσης, αντιδρά και χωρίς να ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή, προέρχεται από σύνολο πολιτών με φοβίες που το υπουργείο θέλει να τους ενημερώσει. Υπογράμμισε δε ότι το θέμα των αντιδράσεων σε λίγα σχολεία πρέπει να απασχολήσει όλα τα κόμματα, διότι η αντίδραση, δεν προέρχεται μόνο από τη Χρυσή Αυγή αλλά προέρχεται και από σύνολο πολιτών στους οποίους πρέπει να γίνει ενημέρωση. 

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη συνδρομή του υπουργείου Υγείας με τα βιβλιάρια υγείας και τα εμβόλια για τα προσφυγόπουλα. Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε, επίσης, ότι οι δήμοι έχουν υποχρεώσεις προς τα σχολεία και δεν είναι σαφές πως κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, πολύ περισσότερο που παίρνουν χρήματα από την κυβέρνηση και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χρήματα δεν πάνε πάντα εκεί που πρέπει να πάνε, δηλαδή συντήρηση σχολείων κλπ.

Αναφερόμενος στο καθεστώς των αναπληρωτών καθηγητών είπε ότι είναι ένα καθεστώς που πρέπει να αλλάξει και θα αντιμετωπιστεί με τους διορισμούς που θα ανακοινωθούν με ακρίβεια και ως προς τον αριθμό και ως προς τη διαδικασία. Αυτό, όπως είπε, θα είναι και ένα μεγάλο βήμα για την «κανονικοποίηση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ι. Δελής που έθεσε το θέμα, ζήτησε αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σημειώνοντας ότι στα 22.000 καταγεγραμμένα προσφυγόπουλα, είναι μικρός ο αριθμός εκείνων που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα εκπαίδευσης και ψυχολογικής στήριξης. Ο βουλευτής ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρή ανεπάρκεια στις δομές και κατήγγειλε ότι «αλωνίζουν οι ΜΚΟ», και γι΄αυτό το υπουργείο πρέπει να έχει την αποκλειστική ευθύνη να διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα. Ο κ. Δελής αναφέρθηκε στις «αντιδράσεις που στήνει η φασιστική -ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής» και υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για να προχωρήσει το πρόγραμμα, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τις συνθήκες εργασίας τους.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε το ν/σ του Υπ.Παιδείας "Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις"

Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις

Γαβρόγλου σε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, αναπληρωτές: Ανακοινώνονται μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο

Το alfavita.gr κάλυψε ζωντανά με συνεχή ενημέρωση και Live εικόνα τις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας και την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί. Κατά την διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Στο alfavita το σ/ν "Νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργο" - Τι περιλαμβάνει

Το alfavita.gr θα δημοσιεύσει το σχέδιο νόμου για τις "Νέες δομές υποστήριξης του Εκπαιδευτικού έργου" είναι πολύ πιθανόν σήμερα να κατατεθεί προς διαβούλευση.

Δείτε παρακάτωα αναλυτικά την πρόταση που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα με πολλαπλές συνέπειες στην κοινωνική ζωή των ατόμων, η ανάγκη για επανασχεδιασμό εκπαιδευτικών πολιτικών καθίσταται πιο απαραίτητη από ποτέ.