Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Παράνομος ο μη υπολογισμός από τα ΠΥΣΔΕ των ωρών της ερευνητικής εργασίας.


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017 - 07:31 | Στην Κατηγορία:

ΠΥΣΔΕ

Σε ορισμένα ΠΥΣΔΕ οι ώρες της ερευνητικής εργασίας δεν λαμβάνονται υπόψη για την σύσταση των οργανικών κενών. Το μάθημα της ερευνητικής εργασίας το έχουν Α' ανάθεση όλες οι ειδικότητες. Εύλογα τίθενται το ερώτημα: με βάση ποια εγκύκλιο τα ΠΥΣΔΕ δεν λαμβάνουν υπόψη τους στην σύσταση των οργανικών κενών τις ώρες της ερευνητικής εργασίας ;
 
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 94588/Δ2/2016 - ΦΕΚ 1670/Β/10-6-2016 το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας το έχουν ως πρώτη ανάθεση όλοι οι κλάδοι-ειδικότητες εκπαιδευτικών ΠΕ.
 

Η εγκύκλιος 61052/E2/7-4-2017 αναφέρει  τα εξής: «Επισημαίνεται ότι τα κενά για τα μαθήματα που διδάσκονται σε πρώτη (α΄) ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδων (π.χ. των κλάδων ΠΕ10 και ΠΕ13, των κλάδων ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17, κ.ά), κατανέμονται ισομερώςσε όλους τους κλάδους.»
 
Μη λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ώρες  χάνονται αρκετές οργανικές θέσεις και οι συνάδελφοι ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο. Πραγματικό όφελος δεν υπάρχει ούτε για τα ΠΥΣΔΕ ούτε για την κυβέρνηση δεδομένου ότι όσοι δε συμπληρώνουν το ωράριο τους στις οργανικές τους θέσεις το καλύπτουν σε άλλα σχολεία (που ούτως ή άλλως το κάνουν με ή χωρίς οργανική). Συνεπώς για ποιο λόγο τα ΠΥΣΔΕ, παρανόμως, δεν υπολογίζουν τις ώρες της ερευνητικής εργασίας για την σύσταση οργανικού κενού ;
 
Αριστείδης Παλιούρας
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής  ΠΕ19


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η πρόταση του υπ. Παιδείας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Σε ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ η πρόταση του Υπ. Παιδείας, για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης του ΠΥΣΔΕ Δ΄Αθήνας που συνεδριάζει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Δ΄ Αθήνας Χρήστου Κάτσικα (6945892700) και Μάκη Μαυρέλη (τηλ επικ 6972109997)

ΠΥΣΔΕ Δ΄Αθήνας: Συνεδρίαση την Δευτέρα για τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών

Η Πρόσκληση

Συνεδρίαση Συμβουλίου

          Στις 06-11-2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30, στην έδρα του Συμβουλίου, Λ. Συγγρού 165- Ν. Σμύρνη (4ος όροφος), θα συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ Δ΄ Αθήνας για αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:
•    Τοποθετήσεις  - Τροποποιήσεις τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά.
•    Τοποθετήσεις – διαθέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.