Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ο Βασίλης "έφυγε" μπροστά από ένα "κλειστό" κέντρο υγείας.


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αύγουστος, 2018 - 08:34 | Στην Κατηγορία:

Για τον εκπαιδευτικό που έφυγε τόσο άδικα...

Ένας 42χρονος εκπαιδευτικός πέθανε έξω από το "κλειστό" κέντρο υγείας στα Καμμενα Βούρλα περιμένοντας μάταια για βοήθεια. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ο Βασίλης είχε ήδη λιποθυμήσει και ήταν αργά... Το κέντρο υγείας στα Καμμενα Βούρλα έκλεισε το 2014 επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη, επί μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που εξαπέλυσε τότε η κυβέρνηση Σαμαρά εναντίον δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης και λοιπών δημοσίων αγαθών. Το λουκέτο στο κέντρο υγείας Καμμένων Βούρλων  δημιούργησε βεβαια τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής που έπρεπε να πηγαίνουν πλέον στο Νοσοκομείο της Λαμίας για ο,τιδηποτε (40 χλμ μακριά...)

Αναρωτιέμαι βέβαια τι ενέργειες έκανε 4 ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση Συριζανελ για να ξανανοίξει το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας...

Αναρωτιέμαι γιατί να δίνονται 10 μύρια για αναμόρφωση του λιμανιού της Σαντορίνης (ξέρω γω...)και να μην μπορεί να επαναλειτουργήσει μια πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας , θεσμός πρωταρχικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή.

Αναρωτιέμαι τι κάνουν τα παιδάκια που αρρωσταίνουν στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων όταν για να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη χρειάζονται 40λεπτα  δρόμο και παραπάνω ίσως αν χρειαστεί να έρθει ασθενοφόρο από το νοσοκομείο της Λαμίας (40χλμ απόσταση)

Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν ο Κ.Μητσοτακης, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, να θεωρεί ότι οι γιατροί σ αυτήν τη χώρα πλεονάζουν. (Πρόσφατη δήλωση του). 

Αναρωτιεμαι πως είναι δυνατόν ακόμα σήμερα , σε μια αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία (έστω να πάει στο δι@ολο...), να υπάρχουν  τόσο  μεγάλες  ελλείψεις  σε  γιατρους και νοσηλευτικό προσωπικό , τη στιγμή που στη χώρα υπάρχουν και πληρώνονται 9.300 κληρικοί και μολις 7.200 γιατροί στο ΕΣΥ...

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μιλάει κανείς για διογκωμένο δημόσιο τομέα σε μια χώρα που υπάρχουν εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) κενά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και "κλειστά κέντρα υγείας...

Αναρωτιέμαι...και όσο αναρωτιέμαι η τοπική κοινωνία αποχαιρετάει τον Βασίλη, που πέθανε μπροστά από ένα κλειστό Κέντρο Υγείας ...

Δημήτρης Παπαδημητρίου 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Εσύ Πόντιε δεν μπορείς να είσαι φασίστας...

Του Δημήτρη Παπαδημητρίου, Φιλολόγου

Δ. Παπαδημητρίου: Μεγάλο ενδιαφέρον από Αμερικανούς και ομογενείς για επενδύσεις

«Δεν κυνηγάμε εμείς τις επενδύσεις, εδώ έχουν έρθει σε εμάς οι επενδυτές», είπε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου ερωτηθείς εάν η ελληνική πλευρά κάνει «σαφάρι επενδύσεων» στις ΗΠΑ.