Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για κρίσεις στελεχών (φέτος) και όρους επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Μάρτιος, 2018 - 09:17 | Στην Κατηγορία:

Νέο Σχέδιο Νόμου

Νέο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου» ετοιμάζεται να εισάγει για διαβούλευση τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Παιδείας. 

Την πρόθεση αυτή είχε αποκαλύψει ο Υπουργός Παιδείας πριν ένα μήνα περίπου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι αμέσως μετά το νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την οργάνωση των δομών στήριξης και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το σχέδιο νόμου αφορά πρώτον την αναδιάρθρωση των «δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», δεύτερον τους όρους των νέων κρίσεων των στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντές εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι κλπ) οι οποίες κρίσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2018/19, τρίτον τις νέες προϋποθέσεις κρίσης και επιλογής των χιλιάδων διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και τέταρτον την αυτοαξιολόγηση των σχολείων.

Όλες οι πληροφορίες εστιάζουν σε σημαντική μείωση του σημερινού αριθμού σχολικών συμβούλων. Παράλληλα οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι (ή περιφερειακοί συντονιστές εκπαιδευτικού έργου και επιμόρφωσης - ΠΣΕΕ)  θα επιλεγούν πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους με όρους που θα κόβουν «μόρια» σε όσους κυρίως έχουν διατελέσει σχολικοί σύμβουλοι αρκετά χρόνια.

Το νέο Σχέδιο Νόμου αναμένεται να μπει στη διαβούλευση την εβδομάδα που έρχεται.

Δείτε περισσότερα εδώ

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα