Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Νέες Δηλώσεις Γαβρόγλου: Ναι στην συμμετοχή διδασκόντων στην επιλογή των Διευθυντών


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μάρτιος, 2017 - 15:37 | Στην Κατηγορία:

Νέες δηλώσεις για το σύστημα Διευθυντών

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία του Τύπου της Κυριακής” μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην διαδικασία επιλογής Διευθυντών

Στην ερώτηση "με την απόφαση του ΣΤΕ για τους Διευθυντές τι θα κάνετε;" ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε:

“Σχεδιάζουμε αλλαγές. Να μη μας ξεφύγει η εδραίωση μιας ουσιαστικής δημοκρατίας στα Σχολεία. Η καταγραφή των απόψεων  των διδασκόντων  ως προς την καταλληλότητα του Διευθυντή τους είναι σημαντικό στοιχείο  του Σχολείου”

Όπως θα δείτε και αναλυτικά εδω, η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προς τον Υπουργό Παιδείας στην ενότητα μοριοδοτούμενα κριτήρια το σημείο 15 αναφέρει: 

"Εισήγηση Συλλόγου Διδασκόντων (7 μόρια μέγιστο) και Συλλόγου Γονέων του σχολείου (4 μόρια μέγιστο) με τα περισσότερα χρόνια υπηρέτησης του υποψηφίου εκπαιδευτικού  (Συνολικό 11 μόρια μέγιστο)  . Σε περίπτωση εκπαιδευτικού που θητεύει ως διευθυντής, η εισήγηση αντικαθίσταται από την αξιολόγηση Φορέων* (Σύλλογο Γονέων, Σχολική Επιτροπή του Δήμου, με ισόποση μοριοδότηση και λήψη μέσου όρου)"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η εισήγηση του Συλλόγου Γονέων δεν πρέπει να είναι αυθαίρετη ή κατά τη γνώμη τους. Θα είναι καλύτερη η σύνταξη βάσει ενός ερωτηματολογίου ή προτύπου σταθμισμένου όχι με αριθμητικά αλλά ποιοτικά χαρακτηριστικά γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν τις απαιτήσεις της θέσης και θα καταγράφουν τις δικές τους προσδοκίες , οπότε θα είναι το λιγότερο άστοχη η τοποθέτησή τους.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα