Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σκουπίδια ακόμη και δίπλα σε σχολεία! Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στους μαθητές της Κασσιόπης


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Οκτώβριος, 2018 - 08:32 | Στην Κατηγορία:

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει εδώ και μεγάλο διάστημα το νησί της Κέρκυρας αναφορικά με την αποκομιδή και τη διαχείρηση των απορριμάτων.

Μετά το χρόνιο πλέον πρόβλημα στη Λευκίμμη και την αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί στην περιοχή, αντίστοιχη κατάσταση δημιουργείται και στα βόρεια, με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Γυμνασίου-Λ.Τ Κασσιόπης να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, χωματερές δημιουργούνται παντού, με αποτέλεσμα να ξεσπούν ακόμη και πυρκαγιές, όπως συνέβη χθες, Τρίτη 9/10, στην περιοχή της Κουλούρας.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις της Κασσιόπης, ζητώντας: Να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι μικρές χωματερές που βρίσκονται κοντά σε σχολεία της Κέρκυρας, δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε νέο χώρο, να κλείσει οριστικά και να αναπλαστεί ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και να μην χρησιμοποιηθεί ο παράνομος ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου – ΛΤ Κασσιόπης που απαιτούν να απομακρυνθούν τα βουνά σκουπιδιών από την περιοχή τους.

Στην Κασσιόπη, όπως και σε ολόκληρη την Κέρκυρα, συσσωρεύονται τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων δημιουργώντας μικρές ανεξέλεγκτες χωματερές. Σε πολλές από αυτές ξεσπούν φωτιές όπως έγινε χθες (9/10) στην Κουλούρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια του λαού.

Θεωρούμε απαράδεκτο το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων από τις Κυβερνήσεις, το Δήμο και την Περιφέρεια διαχρονικά. Είναι ένα αδιέξοδο που στόχο του έχει να οδηγήσει στην μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των σκουπιδιών ώστε να αποτελέσουν πεδίο κερδοφορίας μεγαλοεπιχειρηματιών πάντα εις βάρους του λαού.

Είναι απαράδεκτος ο υπερκορεσμός του Τεμπλονίου και η δημιουργία μιας νέας – άτυπης χωματερής στην περιοχή. Είναι απαράδεκτος ο αυταρχικός τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση να χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τη νέα χωματερή στη Λευκίμμη. Η καταστολή, τα ΜΑΤ, η αστυνομοκρατία έχουν ως αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει κατεχόμενη ζώνη.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συμμαχία με τους γονείς και τους μαθητές να απαιτήσουν:

  • Να  απομακρυνθούν άμεσα όλες οι μικρές χωματερές - υγειονομικές βόμβες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και συνολικά από όλη την Κέρκυρα.
  • Αποκλειστικά δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε νέο χώρο.
  • Να κλείσει οριστικά και να αναπλαστεί ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και να μην χρησιμοποιηθεί ο παράνομος ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή. 

​Πηγή εικόνας: enimerosi.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτες χωματερές δίπλα από σχολεία στην Κέρκυρα - Κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ζητά να κλείσουν τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα σε χωματερές, μέχρι να καθαριστούν και να απολυμανθούν οι χώροι

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Πανελλαδική ημέρα δράσης για μόνιμους διορισμούς η Παρασκευή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2:00 μ.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ